El Congrés del Minifundi organitzat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible i impulsat per l'Associació Elviart ha obert inscripcions per a les dos jornades 3 i 4 de febrer on es debatrà en le el Centre Cultural Caixa Ontinyent sobre el foment de l'ecosistema empresarial rural. ‘De la per a l’esperança’ és el títol d'un congrés que amb ponents d'alt nivell vol mostrar les possibilitats de desenvolupament que ofereix el món rural.

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, participarà en la jornada del dia 3 de febrer on parlarà de la importància de la col·laboració entre empreses, de la necessitat de crear estructures econòmiques resilients i de la importància de guanyar en sobirania estratègica, en matèries primeres i en productes industrials per a tindre tecnologies líders i habilitadores de la transició energètica.

“L'objectiu- ha indicat Rafa Climent- és crear organitzacions eficients, orientades a una missió, afegint valors i beneficis econòmics, ecològics i socials, per a satisfer les necessitats de generacions presents i futures”.
El III Congres del Minifundi comptarà amb la participació d'un grup multidisciplinari d'experts que exposaran els seus coneixements i experiències sobre la situació actual. L'objectiu és fer front al futur des de la reflexió i autocrítica per a aportar idees, inquietuds i solucions. Una visió transversal del minifundi des de l'esperança.

“Estem en temps de creure que el canvi de model econòmic ja no és una utopia, i que eixe canvi no és sense cost ni esforç. El que es utòpic és pensar que podem continuar com estem. El món rural necessita una altra mirada que facilite la creació d'empreses d'escala xicoteta. Per això cal recuperar el vertader significat del terme "Sostenibilitat" i no deixar que s'utilize únicament per a màrqueting”, explica Joan Cascant, impulsor del projecte amb l'Associació Elviart.

Dins de l'ampli ventall de conferenciants i opinions participarà Andrés Perelló, ex Eurodiputat i ex ambaixador de la UNESCO i actual director de la Casa Mediterrani que aportarà com es mira des d'Europa al món rural. Destaca també la presència mediàtica dins del congrés de la periodista i divulgadora Nieves Concostrina, que en la jornada de dissabte acostarà la importància d'un ecosistema comunicatiu potent.

Concostrina i Perelló són només la punta de llança d'un cartell molt complet d'experts en la matèria rural. El món de la Universitat, l'empresa i l'administració seran presents en un Congrés amb més de 20 ponents de primer nivells que es realitzarà en les instal·lacions de la Fundació Caixa Ontinyent.

L'assistència a les jornades és limitada pel que des de ja mateix és necessari la inscripció en la pàgina web de l'III Congrés del Minifundi https://congres.elviart.org/.