L'Hospital d'Ontinyent es quedarà sense els serveis d'Obstetrícia, Cirurgia i Otorrinolaringologia durant el mes d'agost, per la qual cosa els ciutadans s'hauran de desplaçar a l'Hospital de Xàtiva per a ser atesos en aquestes especialitats. Així ho ha assegurat aquest matí el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, durant la seua visita a Ontinyent, on s'ha reunit amb l'alcalde de la localitat, Jorge Rodríguez. D'altra banda, ha reafirmat que el servei de Medicina Interna es mantindrà durant l'estiu, tal com es va manifestar en l'anterior reunió mantinguda a l'abril entre l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidor de Política per a les Persones, Paula Soler, amb l'equip directiu del departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.
A més, a petició de l'Ajuntament d'Ontinyent, el conseller assenyalava que des de la Conselleria s'està estudiarà incloure Ontinyent com a zona de difícil cobertura sanitària, "degut, no sols a quantitat sinó a la qualitat", comentava, "per a tindre una cartera que s'ajuste al que realment necessiten els ciutadans d'Ontinyent", afegia.
Gómez explicava que havia anunciat a l’alcalde la inversió de 110.000 euros en millores als centres de salut del Barranquet i Sant Rafel, i que prenia nota de la “insistència” de l’alcalde en la declaració de zona de difícil cobertura per a l’Hospital i anuncia que en breu s’anunciarà la decisió al respecte.
Jorge Rodríguez mostrava l’agraïment del Govern d’Ontinyent al conseller “per la seua claredat i predisposició a atendre les nostres peticions. Estem agraïts pel seguiment que està fent-se de les obres de l’Hospital, al que s’ha dotat de 6 milions d’euros adicionals per a equipaments, i la voluntat de resoldre de la millor manera les mancances de personal durant l’estiu. Al contrari que altres anys, es mantindrà el servei d’atenció primària sense reducció d’horaris als centres de salut, en dos dels quals a més s’ha anunciat una inversió de 110.000 euros (50.000 al Barranquet i 60.000 a Sant Rafel). Agraïm també la predisposició a estudiar en estima la petició que li hem fet respecte a la declaració zona de difícil cobertura per a l’Hospital, que esperem i desitjem que es resolga de manera favorable”. 
El Conseller Marciano Gómez destacava en primer lloc que els projectes complementaris que s’estan executant a l’Hospital per valor de 6 milions d’euros “esperem que estiguen acabats enguany”, comptant-se amb dispositius amb un gran impacte en l’atenció sanitària com un aparell de resonància magnètica d’alt nivell tecnològic. 

Pel que fa a la problemàtica de personal per a l’estiu, Gómez apuntava que la situació a la Comunitat Valenciana “és molt complexa” degut a la “inacció” del Ministeri de Sanitat, “que no ha facilitat la potencial contractació dels 606 residents amb que comptem, i que sumades a les places que tenim per cobrir, generen un dèficit de personal”. Davant esta situació s’han pres mesures com l’allargament dels periodes vacacionals, incentius, tutorització per als residents, mobilitat interdepardamental o reajustament d’horaris, “de manera que anem a cobrir els servveis quasi com l’any passat”.

“Insistència” sobre la difícil cobertura
Marciano Gómez explicava que a Ontinyent “obrirem totes les plantes a excepció d’Obstetrícia, Cirurgia i Otorrinolaringologia, i sols durant el mes d’agost”, per tant no es voran  afectats el servei de Medicina Interna ni l’atenció als centres de salut, que ni tan sols reduïran horaris. El Conseller de Sanitat destacava “la insistència de l’alcalde en que s’atenga el millor possible a la ciutadania amb la declaració d’espai de difícil cobertura per a Ontinyent”, una acció que el primer edil ja li va plantejar fa mes i mig. “Volem que s’atenga amb qualitat a la ciutadania, tenim avançats diversos estudis al respecte i en breu anunciarem quina va a ser la decisió que anem a prendre”, avançava el conseller.