L'Ajuntament d'Ontinyent participa en Brussel·les en les jornades organitzades per la Comissió Europea sobre la xarxa BELC (Building Europe with Local Councillors, “Construir Europa amb les autoritats locals”), un projecte que planteja millorar la comunicació sobre la Unió Europea a través d'una xarxa europea de càrrecs locals.
La ciutat ha estat representada pel regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, qui explicava que “Ontinyent és una ciutat que mira a Europa, i això comporta a més de gestionar i obtindre subvencions participar en projectes com aquest, que busquen la cooperació entre els països de la UE també des d'una perspectiva local, fomentant el debat i la implicació dels ciutadans en els assumptes relacionats amb el futur d'Europa”. 
A més de visites a les diferents institucions de la Unió Europea en la capital belga, les jornades inclouen la participació en diversos fòrums en els quals s'han abordat temes com “Acostar la Unió Europea als ciutadans”, “Les implicacions econòmiques en la crisi energètica”, “Fons europeus sostenibles” o “Seguiment dels Fons Next Generation UE a Espanya”.
Ontinyent és un dels 74 municipis espanyols membres de la xarxa BELC, que es beneficien d'un accés privilegiat a les fonts oficials de comunicació de la UE, i també a seminaris en línia i presencials perquè puguen implicar els ciutadans en qüestions relacionades amb la UE, a més de tenir accés a informació específica sobre determinats temes. La xarxa BELC funciona en estreta col·laboració amb el Comité de les Regions i la seua Xarxa de Corresponsals Regionals i Locals de la UE.