Este mes de juliol torna Ontijazz, en la seua XVI edició, un festival que se celebra en homenatge a Luis Martínez, organitzat per AD Libitum amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Ontinyent i amb la participació d'hostalers de la ciutat. Des d'AD Libitum, Lluís Muñoz explicava que esta edició tindrà dos cites: els dijous 18 i 25 de juliol, a les 23:00 hores a la plaça Concepció.

El dia 18 actuarà Chipi Chacón Latin Jazz Quartet, amb Alberto Martín (piano), Abel Sanabria (baix), Johnny Gómez (bateria i percussió) i Chipi Chacón (trompeta i veu). Des d'AD Libitum, Lluís Muñoz remarcava que Chipi Chacón és un trompetista de jazz veneçolà reconegut internacionalment, que ha treballat amb Paquito D'Rivera o Arturo Sandoval.  

El dijous 25 serà el torn de David Ruiz 'Where we come from', amb David Ruiz (contrabaix), Álvaro del Valle (guitarra), Miquel Asensio (bateria), Seir Caneda (teclat), Gustavo Díaz (saxo alt), Chris Kase (trompeta) i Daniel Navarro (ballador). En este caso, Lluís Muñoz ressaltava que "és un septet que fusiona diferents estils musicals, des de flamenc fins el clàssic", i afegia que en este concert es comptarà amb Chris Kase, conegut trompetista, professor del Conservatori Professional de Música Musikene, i amb el ballaor Daniel Navarro, guanyador del Premi 'Mario Maya' i del Premi Desplante Masculí en el Festival de las Minas.

Esta oferta musical es podrà combinar amb gastronomia, amb menús especials (30€ amb beguda a part) que prepararan Magic, Wait, Taulell, Roma i Mora, per als quals serà necessària reserva prèvia. Luis Martínez, gerent de Wait Cooking Experience i fill de l'homenatjat, Luis Martínez, agraïa esta mostra d'afecte cap a son pare i assegurava que "és un honor". A més, es mostrava content perquè "cada any anem creixent poc a poc. L'any passat va ser un èxit i esperem que siga com a mínim igual", comentava.

Per la seua part, el regidor de Cultura, Álex Borrell, comentava també que, qui vulga, podrà maridar gastronomia i música, però també està l'opció d'acudir directament al concert a les 23:00 hores, ja que "hi haurà cadires per a poder accedir directament, sense prèvia reserva", comentava. Borrell assenyalava que esta activitat, inclosa dins de la programació Cultura de Barri, "és una oportunitat de poder disfrutar de jazz de màxima qualitat en directe", per això animava a la ciutadania i poblacions veïnes a acudir.