El Govern d’Ontinyent no revisarà l’actual Pla General d’Ordenació Urbana de la ciutat aprovat en 2007. Així ho confirmava el regidor coordinador de Territori de l’Ajuntament, Jaime Peris, qui explicava que açò serà principalment per dos motius: per no entrebancar la recuperació econòmica als sectors vinculats a la construcció amb la inseguretat que crearia un procés de revisió, i perquè el Pla aprovat ara fa 10 anys encara té molts aspectes a explotar després d’haver tingut una baixa execució degut a la crisi registrada en aquest periode. 
Peris realitzava estes declaracions en la presentació de la jornada “Noves Estratègies d’Ordenació del Territori”, on acompanyava l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, davant els prop de 100 professionals del sector de la construcció, tècnics i veïns que acudiren a l’acte. Allí, el regidor explicava que tot i no fer-se una revisió, “si que s’estan atenent al desevolupament del mateix en aquelles questions que persegueixen l’objectiu de cossir la ciutat. Portem 13 modificacions del PGOU entre pormenoritzades i estructurals, i estem treballant en altres que continúen el desenvolupament del Pla”, explicava.
A la seua intervenció, Jaime Peris també avançava alguns dels principals objectius urbanístics del Govern d’Ontinyent, qualificant de “prioritari” el Pla per a la Modernització dels Polígons Industrials. “Un pla que, junt a les aportacions dels propietaris de naus i parcel·les, permeta fer més atractiva la implantació de noves empreses millorant els serveis que es presten i garantint la instal·lació de banda ampla i de 4G, i en eixe sentit existeixen unes bases per a la concessio d’ajudes del pla de millora de poligons industrials”, recordava.
El regidor de Territori avançava també que “continuarem els Plans d’Eficiència Urbana per millorar les places i carrers de tots els barris com s’ha fet al llarg d’esta legislatura”, i que es continuarà impulsant el PMUS, el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que te per objectiu millorar la mobilitat, l’accessibilitat i la seguretat de vehicles, ciclistes i vianants per l’espai públic.
Altre aspecte destacat serà la continuïtat a l’assaig del denominat “urbanisme del menterestant” la utilització temporal dels buits urbans o en ángles meanwhile  “un corrent urbanístic, on els espais sense ús s'han adaptat als temps moderns, amb horts urbans, espais de jocs o altres funcions, sempre amb la participació i la col·laboració dels veïns, i amb l'essencial implicació de l’Administració”. Una línia d’actuacions on s’inclouen intervencions com la creació dels aparcaments provisional de l’Avinguda de Sant Francesc o el Carrer José Iranzo, el projecte de recuperació del pati de la Casa Barberà, o l’enderrocament de diferents habitatges al casc històric per al reaprofitament dels espais. 
De les actuacions ja realitzades, Peris posava en valor la posada en marxa de la  comissió d’assessorament patrimoni historic-artistic municipal, que ha agilitzat la concessió de llicències d’obra en immobles protegits; la consolidació la Mesa del Territori en la que es vol treballar en el desenvolupament un sistema d’informació estadística que permeta contar les dades per a una millor i més eficient planificació; o la  posada en marxa servei d’ajuda en els tràmits administratius necessaris per a la legalització de les casetes, “i continuar en la llavor de la gestió urbanística per donar solució urbanística legal per tal d’evitar els enderrocaments al disseminat”. 
A més a més, l’edil recordava que des de l’any 2014, Ontinyent compta amb un Programa d'ajudes destinades a la rehabilitaciò d'immobles de la zona denominada "Àrea de Rehabilitació Urbana" del Centre Històric d'Ontinyent; i que en 2016 es va signar un Conveni de col·laboració amb  la Conselleria d’Habitatge, Obres Publiques i Vertebració del Territori per a la gestió de l’actuació de Regeneració i Renovació urbana d’Ontinyent, dins del Pla Estatal de Foment de Lloguer de vivendes, rehabilitació edificatòria i regeneració urbana 2013-2016, que esta en vigor i prorrogat.