“Ontinyent Participa”, el procés de participació ciutadana impulsat pel Govern d'Ontinyent, ha obert ja el termini per a la presentació de propostes a www.ontinyentparticipa.es. En les primeres hores des de l’obertura de la fase propositiva s’han rebut 20 propostes, el que suposa un 10% del total de les 201 propostes rebudes al llarg de tota la primera fase de l’edició anterior. 

La regidora de Participació Ciutadana, Inma López, valorava positivament l’inici d’esta nova edició del procés, una “fase propositiva” que es perllongarà fins al proper 4 de març. Després d’aquesta fase, s’obrirà una segona fase d’anàlisi tècnic de les propostes per part dels departaments municipals, per tal de comprovar que s’ajusten a les bases del programa, deternminant-se pressupost aproximat, objectiu i beneficiaris.

La III Fase serà la de celebració dels diferents consells sectorials i de ciutat que decidiran els 10 projectes que seran objecte de votació. Una vegada aprovades les  propostes finalistes pel Consell de Ciutat, a la IV i última fase les persones majors de 16 anys empadronades a Ontinyent podran votar telemàticament les propostes que desitgen l’Ajuntament execute. 

Inma López animava a la ciutadania “a implicar-se en esta primera fase i participar presentant idees i propostes, que són la base de tot el procés i el que fonamenta el sentit del mateix, que és que la ciutadania mostre les seues inquietuds i desitjos perquè es facen realitat actuacions que tinguen cabuda en les bases del programa”, recordava.