L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, participava hui dimecres a una trobada estatal de líders urbans per la sostenibilitat, que tenia lloc dins el forum Greencities S-Moving de Mobilitat i Sostenibilitat Urbana que està tenint lloc a Màlaga. Un fòrum al qual l’alcalde assistia juntament amb la vicepresidenta primera de la Diputació de València i 1ª tinent d’alcalde d’Ontinyent, Natàlia Enguix, qui acudia a conéixer experiències d'èxit en ciutats espanyoles de la xarxa innpulso que poder aplicar als plans de la Diputació.
Jorge Rodríguez destacava que asistir al Fòrum Greencities per segona volta “posiciona a la ciutat com un municipi que aposta per la mobilitat intel·ligent i la lluita contra el canvi climàtic, i ens permet també posar-nos en comú amb altres ciutats compromeses en esta matèria i agafar idees noves”. Al cas del III Encontre de Líders Urbans, baix el lema  “Cohesió dels Ecosistemes d’Innovació Mitjançant la Multigovernança”, plantejava abordar una agenda comuna i transversal per a la nova legislatura, on les regions i els territoris tenen l'oportunitat de crear ecosistemes locals d'innovació i dissenyar estratègies d'especialització intel·ligents que servisquen per a testar solucions tecnològiques sostenibles, baix els auspicis de la Política de Cohesió Europea.
Aquest encontre, amb l’alcalde de Málaga, Francisco de la Torre com amfitrió; tenia com a copresidents de la Xarxa Innpulso de ciutats sostenibles, Juan Carlos Abascal i Carles Ruiz, alcaldes d’Ermua i Viladecans; juntament amb Gema Igual, vicepresidenta de la Xarxa Espanyola de Ciudades Intel·ligents i alcaldesa de Santander. A l’acte també assitien un total de 36 alcaldes i regidors de municipis com Granada, Huelva, Valencia o Sevilla, entre d’altres. 
A “Greencities i S-Moving”, Jorge Rodríguez i Natàlia Enguix reivindicaven la ciutat com exemple d’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb accions avalades pels fons europeus com la millora de l’accessibilitat urbana les noves escales mecàniques del mercat municipal o el projecte de millora de l’eficiència energètica de la piscina coberta, per a la que es compta amb una subvenció europea de 2’6 milions d’euros, entre d’altres.