Els bars i restaurants d'Ontinyent afirmen estar contents per l'elevat volum de treball que estan tenint en estes dates nadalenques. En concret, per a estes festes molts establiments han tingut els serveis complets per a Nit de Nadal i el dia de Nadal, i ja tenen la majoria de reserves quasi al complet per a aquesta Nit de cap d'any i Reis.
Això contrasta amb la pujada generalitzada de preus que ha afectat el sector i que ha obligat a pujar preus. Alguns establiments apunten al fet que la factura de la llum “s'ha disparat”, així com els preus de les matèries primeres, etc. Per això, “ens hem vist obligats a pujar els preus”, expliquen des de l'hostaleria. Tot i l'augment, han continuat registrant clients. “Creiem que, després de tanta mala notícia i dos anys de pandèmia, la gent té ganes de celebrar i d'eixir”, opinen des del sector.
L'escenari és ben diferent respecte al de l'any passat, quan la pandèmia i les restriccions van contraure molt la demanda. “Vam tindre un al·luvió de cancel·lacions a pocs dies de Nit de cap d'any”, comenten des d'un establiment consultat, “i la gent va optar per quedar-se a casa”, afigen. Enguany, este mateix establiment té les reserves per a Nit de cap d'any quasi al complet, el que consideren “molt bones notícies”.

Els hostalers d'Ontinyent consultats consideren que el seu sector “ven emocions” i que “quan la gent està feliç i contenta ix, s'ajunta amb amics i família. En este cas, sembla contradictori que pugen els preus i els establiments estiguen plens, però també hi ha gent que en els dos anys de pandèmia ha estalviat molt”, opinen alguns hostalers.
La situació que puga presentar-se a partir de gener és incerta. “El que succeïsca després d'estes dates, ja no ho sabem. A partir del mes de gener tenim una poc de por del que puga ocórrer, perquè suposem que la demanda es contraurà”, afigen des d'un dels establiments consultats.