Des del dimecres, els pacients de diàlisis que fins ara rebien la diàlisi a Ontinyent van començar a acudir a l'hospital de Xàtiva per a poder sotmetre's a aquest tractament que és per a ells imprescindible.
Mª Carmen Castelló, una de les pacients afectades, explica que l'haver d'anar a Xàtiva “és un trastorn. A les 6.30 del matí ja hem d'estar preparats perquè ve l'ambulància a recollir-nos. Sabem l'hora de l'eixida, però no la de tornada. Era una cosa que teníem ací al poble i que ara no tindrem”.
Mª Carmen Castelló espera que “quan estiga l'hospital nou el servei estiga inclòs”.
El canvi a Xàtiva arriba, a més, en unes circumstàncies sanitàries molt complicades, explica, i recorda que hi ha “pacients majors, que fins i tot necessiten oxigen, per la qual cosa és un trastorn molt gran”.
Mª Carmen recorda que va ser la seua pròpia doctora la que els va comentar que els anava a donar una mala notícia. “Ens ho prenem molt malament, fatal”, afig Mª Carmen, “perquè ací estàvem molt bé, tot l'equip d'Ontinyent ens ha atés sempre molt bé”.
Normalment, a Ontinyent, les sessions començaven a les 8.30 i al voltant de les 13.00 havien acabat. Ara, no obstant això, explica Manuel Graciano, que portava cinc anys sent tractat a Ontinyent, els desplaçaments a Xàtiva més la diàlisi suposarà “que per a una sessió de 4 hores hàgem d'estar fóra de casa una jornada sencera: unes 8 hores”. Manuel reconeix “por de poder contagiar-nos” en una situació com l'actual.

Res més conéixer que Ontinyent anava a perdre aquest servei, Fina Bernabeu va començar a recollir signatures per a sol·licitar la seua continuïtat. En un parell de setmanes són al voltant de 2.500 les signatures recollides, una xifra que, segons explica, demostra que la ciutat s'ha mobilitzat contra la pèrdua d'aquest servei. Fina afig que el canvi suposa “un patiment extra. Un afectat m'explicava que s'ha d'alçar a les 5.30 del matí perquè ho recollien a les 6.15; van per diferents pobles i fins a les 8 no comença el tractament, que no acabarà abans de la 13.00 i després la volta”. Fina animava a la conselleria a “mirar a aquests pacients i que sàpien el que estan patint”.
Fina Bernabeu destaca que la pèrdua no és només per a Ontinyent, sinó per a les localitats pròximes, els pacients de les quals tenien el servei pròxim a Ontinyent. Fina es pregunta “com és possible que els deixen tirats així”.
D'altra banda, des del PP d'Ontinyent, el seu portaveu, Mercedes Pastor, considera que la pèrdua del servei “es deu a una falta de gestió, incompetència i responsabilitat. Costa creure que ningú, ni de l'Ajuntament ni de la conselleria estiguera assabentat de com s'estava prestant el servei i que no hagen previst un nou concurs”