Com cada any, l'escola de negocis de València, EDEM, juntament amb el suport de "Lanzadera" (l'acceleradora d'empreses impulsada per Juan Roig), ofereixen als alumnes del grau d'Enginyeria i Gestió Empresarial l'oportunitat d'enfocar els seus Treballs de Fi de Grau (TFG) cap al món emprenedor.

Aquest és el cas de Paula Galbis, l'ontinyentina que ha decidit enfocar el seu TFG a la detenció de patologies digestives. Gràcies a l'escola de negocis, Galbis es troba desenvolupant “HappyTummies”, una ferramenta que pot resultar molt útil per a moltes persones.

És clar que, actualment, les patologies digestives es troben a l'ordre del dia. És per això que l'ontinyentina ha decidit combinar el seu projecte acadèmic amb la seua vivència personal. “Com molts, jo també he passat pel procés de detecció de patologies digestives. És un trajecte tediós, per la qual cosa considere que pot facilitar una gran part del procés, tant als pacients com als professionals de la salut”, assegura Galbis. L'objectiu principal de l'eina és facilitar el registre precís i sistemàtic dels menjars i els símptomes experimentats pels usuaris. Aquest enfocament pot ser fonamental en la detecció precoç de patologies i la millora del seguiment mèdic.

HappyTummies” es troba en les primeres fases de validesa. En aquest primer prototip d'APP, Galbis s'ha posat en contacte amb professionals de la salut digestiva per a assegurar-se que cada detall està controlat. “És important que cada fase siga validada per nutricionistes i dietistes. Actualment, em trobe en el procés d'estudiar cada avanç, testar-lo i validar-lo al costat dels professionals que m'acompanyen”, comenta.

Amb aquest projecte, l'ontinyentina no sols demostra la seua capacitat per a combinar l'enginyeria i la gestió empresarial, sinó també el seu compromís amb el benestar social. La seua iniciativa promet ser un recurs valuós en el camp de la salut, perquè ofereix una eina pràctica i eficient per a millorar la detecció i el seguiment de les patologies més freqüents de hui dia.