La Guàrdia Civil, en el marc de l'Operació Moinsa, duta a terme per Agents d'investigació de la Companyia de Xàtiva, ha desmantellat un laboratori i un cultiu interior de cànnabis, situat en una nau del Polígon Industrial del terme municipal de Moixent.
En aquest operatiu s'ha produït la detenció de set homes, dos de nacionalitat espanyola i 5 de nacionalitat albanesa, i d'edats compreses entre els 23 i 55 anys per la seua presumpta participació en delictes de cultiu i elaboració de drogues i defraudació de fluid elèctric.
Tant la plantació com el laboratori es trobaven a l'interior d'una nau industrial i estava perfectament dissenyada per al cultiu i l'elaboració de marihuana. Era una instal·lació altament especialitzada i complexa, que comptava amb diferents estades per a l'optimització al màxim de la plantació, la recol·lecció i el posterior tractament i elaboració de la substància. Fins i tot disposava de maquinària per a la seua extracció, assecat i posterior envasament final per a una distribució a l'engròs.
Els detinguts comptaven amb una infraestructura, valorada entre 60.000 i 80.000 euros, inclosa una gran quantitat d'aparells elèctrics, maquinària i instal·lació, així com les subdivisions realitzades a l'interior de la nau, per a les diferents fases de l'elaboració de la droga (desenvolupament, cultiu, producció, elaboració, processament, envasament i empaquetat).
En el registre es van aprehendre més de 2.000 plantes de marihuana, uns 300 quilos aproximadament de cabdells en procés d'assecat, així com un congelador en l'interior del qual ocultaven més de 50 quilos d'aquesta substància vegetal, el que reflecteix la rellevància del cultiu descobert.
Els detinguts van ser posats a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2 de Xàtiva. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.