Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i EUROPOL, han desarticulat una organització criminal dedicada, presumptament, a la introducció de moneda falsa en Espanya, concretament bitllets de 500€. 
Durant l’operació, 37 persones han sigut detingudes en diferents províncies d’Espanya, acusades de cometre delictes d’organització criminal, falsedat documental, falsificació de moneda, estafa, blanqueig de capitals i delicte contra la salut pública. 
Transcurs de l’operació
Les investigacions van començar en octubre de 2019, quan els agents van detectar diferents bitllets falsos de 500€ en diferents localitats de la província de Granada. Posteriorment, es van detectar exemplars de la mateixa falsificació per la resta de la comunitat autònoma d’Andalusia. 
Les investigacions van revelar que un dels investigadors s’havia desplaçat des de la localitat alacantina de Santa Pola fins a Sevilla per a realitzar la venda d'un poc més de 170 peces. Dies més tard, van començar a aparèixer estos bitllets falsos en el circuit financer introduïts pel sistema del goteig. 
Introducció de moneda falsa en caixers automàtics
Després d’un any d’investigació conjunta, que ha resultat molt complexa degut a les continues mesures de seguretat adoptades pels investigadors, es va realitzar l’explotació de l’operació, i es van intervindre un total de 402 bitllets de 500€ falsos (201.000€) durant els 16 registres realitzats. 
També van trobar anabolitzants de diferents tipus, 12.000€ en bitcoin, 32.000€ en diners legítims, dos armes simulades i varies armes prohibides
Les províncies on més bitllets s’han interceptat són Alacant, Almeria, Barcelona, Sevilla i València. En la capital catalana van ser identificades varies persones de nacionalitat rumana quan tractaven d’introduir la moneda falsa a través de caixers automàtics de diferents entitats bancàries, utilitzant les conegudes ‘mules’, és a dir, persones que obrin els comptes a canvi d’una recompensa econòmica .
Per esta raó, s’han vist afectades diferents entitats bancàries d’Espanya.