La Guàrdia Civil de Xàtiva ha detingut a dos persones, de nacionalitat espanyola, per delictes de robatori amb violència i intimidació i lesions. La investigació es va iniciar per un robatori amb violència i intimidació a un home d’uns 30 anys. 
Els presumptes autors dels fets van abordar a la víctima per l’esquena, mentre es trobava en un àrea de descans de l’autovia A-7 col·locant la càrrega que transportava en el seu vehicle. 
Mentre un dels autors estava en el vehicle, realitzant treballs de vigilància, l’altre amenaçava a la víctima per a que li donara diners. El denunciant es va negar a donar-li’ls, per la qual cosa l’agressor no va dubtar en utilitzar la violència física per aconseguir el seu propòsit, i va arribar a utilitzar un arma blanca per a intimidar-lo. 
L’agressor va actuar sense cap tipus de respecte per la vida ni integritat física de la seua víctima, tal i com expliquen des de la Guàrdia Civil, inclús va intentar asfixiar-lo en diferents ocasions mitjançant la tècnica d’estrangulament d’arts marcials coneguda com ‘mata león’, on l’objectiu principal d’esta clau és la submissió de la víctima a través de la falta d’oxigen, tot açò per a l’obtenció del botí econòmic. 
Segons el relat de la víctima, les agressions li van provocar ferides en la cara, mans i cames, suplicant a l’autor que deixara d’agredir-lo i li donara més diners, oferint-se a desplaçar-se junt a ell a un caixer automàtic pròxim al lloc, per a extraure una quantitat superior. 
Esta acció es va vore truncada per l’aparició d’un home, el qual en observar el que estava passant, no va dubtar en auxiliar a la víctima, moment en el qual els autors van aprofitar per a anar-se’n ràpidament del lloc. 
La Guàrdia Civil de Xàtiva, gràcies a les descripcions físiques dels autors, va procedir a la identificació i detenció dels mateixos, tot i destacant que un dels autors posseeix nombrosos antecedents en delictes contra les persones. 
Tant els detinguts com les corresponents diligències han passat a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº3 de Xàtiva (València).