La vicepresidenta primera de la Diputació de València, Natàlia Enguix, ha defensat a Burgos que “el talent de les dones ha de ser reconegut en les administracions públiques”. La responsable d'Igualtat de la corporació provincial ha llançat este missatge en el marc del V Congrés de Dones en el Sector Públic, organitzat per l'associació que porta el mateix nom i que en 2026 es vol celebrar a València en col·laboració amb la pròpia Diputació.

Enguix ha acompanyat fins al Paranimf de la Universitat de Burgos a tres companyes de l'àrea de Cooperació Municipal de la Diputació i una d'Informàtica, Llúcia Imbernón, María Argüelles, María Juan i María Jesús Langa, que pertanyen a Dones en el Sector Públic. En paraules de la vicepresidenta, “hem acceptat la invitació a este fòrum, amb una important presència de professionals i expertes en Igualtat, per a continuar avançant i coneixent casos de bones pràctiques i experiències positives en la gestió del talent de la dona en l'administració pública”.

Natàlia Enguix, que va ser rebuda el dijous per la presidenta de Dones en el Sector Públic, Concepción Campos Acuña, i l’alcaldessa de Burgos, Cristina Ayala, ha insistit “en el necessari aprenentatge continu per a trencar el sostre de cristall i aconseguir majors cotes de poder”. En la seua opinió, “en el sector públic existix una elevada presència de dones, però les dones continuem tenint dificultats per a arribar als llocs de màxima responsabilitat i de presa de decisions. I en l'últim any ha caigut set punts en l'administració general de l'Estat amb un govern teòricament progressista", ha afegit.

La titular d'Igualtat de la Diputació de València ha destacat “les interessants ponències i debats del congrés que han girat entorn de la professionalització de la dona i les unitats d'Igualtat en l'administració pública”, i s'ha mostrat molt il·lusionada davant la possibilitat que València, i en concret la Diputació, prenga el testimoni en l'organització d'estes jornades i puga ser seu de les mateixes dins de dos anys.

El cinqué congrés de Dones en el Sector Públic ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de la Diputació de Burgos, Inmaculada Sierra; representants del món de la comunicació com Carolina Pecharromán, editora d'Igualtat de TVE i responsable de l'espai ‘Objetivo Igualdad’; referents en l'àmbit formatiu com Davinia Heras, directora del centre de Promoció de la Diversitat i Inclusió Social de la Universitat de Burgos, i Adelina Rodríguez Pacios i Mª Inmaculada Sánchez Barrios, directores d'Igualtat de les universitats de León i Salamanca; i altres professionals com la pedagoga feminista Anabel Santos i la cap del servei jurídic d'Urbanisme de l'Ajuntament de Zamora, Elena Domingo.