Fira Hábitat València viu una tercera jornada de fira en la qual el dissenyador ha sigut el gran protagonista. El certamen es consolida com la gran plataforma del disseny 'Made in Spain' en el nostre territori de la mà, no solament d'iniciatives com el reeixit Saló nude - viver de joves creatius - sinó per acollir esdeveniments com el Congrés de Disseny ENAD, Trobada Nacional d'Associacions de Disseny, que reuneix aquests dies a València a dissenyadors i organitzacions territorials de tot l'estat. La cita ha sigut inaugurada aquest matí pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que ha advocat per conformar una aliança entre el disseny i el teixit productiu de la Comunitat com a forma d'aportar valor afegit als productes valencians. En aquest sentit, Puig  ha incidit en la importància de "la força de la creativitat que naix del disseny" per a donar resposta a l'homogeneïtzació generada per la globalització.
Així, el cap del Consell ha informat que la Generalitat ha encarregat un informe a l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) per a determinar la importància econòmica del disseny per a l'economia valenciana. Aquest estudi, actualment en procés d'elaboració, llança ja algunes dades que el president ha fet públics. Concretament, Puig ha explicat que les empreses que presten serveis de disseny a altres companyies generen a la Comunitat Valenciana "quasi 100 milions d'euros de valor afegit i més 1.200 ocupacions". A més, segons ha assenyalat el president, els sectors associats al disseny ja suposen el 12'8% del PIB de la Comunitat i l'11'9% de l'ocupació, la qual cosa es trasllada que 215.000 valencians treballen en sectors intensius en disseny.
Hábitat, en aquest sentit, es caracteritza per la seua aposta pel disseny amb la celebració del Saló de joves talents en disseny (Nude), que acull en el Distribuïdor Central de Fira València a un total de 20 joves dissenyadors i escoles de disseny als quals cal sumar quatre dissenyadors consagrats en la nova àrea After Nude. A més, s'ha desenvolupat una intensa jornada de conferències en les quals ha destacat la presentació del Quadern de Tendències de l'Hàbitat, a càrrec de l'institut tecnològic AIDIMME, o les xarrades dels dissenyadors Miguel Herráiz, Pablo Rubio i Carmen Baselga i Héctor Serrano entorn de la impressió 3D i el disseny. També Hàbitat ha retut homenatge a la figura del dissenyador valencià Pedro Miralles, icona de la 'Moguda' dels anys 80 a càrrec de Pilar Mellado.