Ahir va tindre lloc una jornada de portes obertes dirigida a residents a l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. En este acte es presenta a les persones que han superat les proves MIR, EIR o PIR, com és el Departament de Salut, quines especialitats disposa en la seua oferta formativa i com es desenrotlla en cada Servei o Unitat el seu temps de formació. 
"La Jornada és com la targeta de presentació de tot el potencial formatiu i d'investigació que oferix el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent perquè els futurs residents es decidisquen per Xàtiva-Ontinyent per a la seua formació sanitària especialitzada", expliquen des del departament. 
La Jornada va ser oberta per la gerent, Margarita Llaudes, qui va posar en valor les característiques que té el Departament que ho fa més atractiu per a poder formar-se en medicina, infermeria i psicologia clínica, coneixent una gran diversitat de població “al comptar amb una gran dimensió territorial i poder aprendre des de medicina d'àmbit rural fins a àmbits més urbans, com els nuclis poblacionals més industrials com Ontinyent o de serveis com Xàtiva”. 
El president de la comissió de docència Vicente Domingo va animar els futurs residents a que trien este Departament i va explicar l'oferta formativa que en els últims quatre anys ha augmentat considerablement. Enguany s'oferta per primera vegada una plaça de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia que se suma a una plaça d'Anestèsia, Cirurgia General, Oftalmologia, Psiquiatria, Pediatria i Medicina Del Treball pel que fa a atenció especialitzada.
En la part d'Atenció Primària, el Departament oferta moltes més places, arribant enguany a les 14 per a Medicina de Família i Comunitària, que realitzaran el seu període formatiu en els centres docents acreditats d'Enguera, L'Olleria, La Pobla Llarga, Castelló, Ontinyent i Xàtiva. Així ho va explicar el director metge d'Atenció Primària Ricardo Garcia Callejas que va donar a conéixer també els avantatges de comptar amb sis centres d'atenció primària per a la formació MIR o EIR.
També va prendre la paraula la tutora de l'especialitat de Traumatologia Cristina Gallego, que enguany acollirà a la seua primera plaça per a realitzar la residència i ha exposat els avantatges del Departament de Salut, de disposar de dos hospitals i de la cartera de serveis de Traumatologia. Gallego va dir que “a pesar de ser un Hospital comarcal, podríem dir que som un -COMARCAL PLUS- per la gran quantitat de treball que desenrotllem i l'ambient de treball en equip que es viu en servicis com el nostre” referint-se a Traumatologia i cirurgia ortopèdica.
Des de la Unitat d'Investigació i Docència la seua responsable María José Mora va explicar que “El Departament Xàtiva-Ontinyent és punter” a incorporar una unitat patrocinada per la fundació FISABIO de la Conselleria de Sanitat. Mora va repassar els múltiples projectes d'innovació en què es troba treballant el Departament i els seus professionals, així com les iniciatives que s'estan duent a terme en Sostenibilitat perquè “som l'únic departament de salut de tota la Comunitat Valenciana que compta amb este comité de sostenibilitat i salut urbana i que realitza accions innovadores i d'investigació per a reduir la nostra empremta de carboni sobre el medi ambient”
Per a tancar la Jornada, diversos residents ja en formació, van explicar la seua experiència als futurs metges, psicòlegs i infermeria que formaran part de la plantilla en formació del Departament. Se'ls va explicar les possibilitats formatives, els torns de treball, els rotatoris que es poden realitzar i fins a la participació en congressos i jornades com a part molt important per a la formació completa de professionals sanitaris.
Serà poc abans del període estival quan es la benvinguda oficial a aquells professionals de medicina, infermeria i psicologia que hagen triat per a la seua formació el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.