La vicepresidenta 1ª de la Diputació de València i portaveu d’Ens Uneix a la corporació valenciana, Natàlia Enguix, ha destacat com a “molt beneficiós per a Ontinyent” el primer any de la formació municipalista en el Govern de la Diputació. Enguix ha fet balanç d’un període al qual s’han pogut aconseguir "més de 4 milions d’euros en subvencions directes per a la ciutat, al temps que aplicar polítiques progressistes" en les àrees que gestiona.
Enguix remarcava que “estem ací gràcies a Ontinyent i La Vall d’Albaida, i hem d’aconseguir que a Ontinyent i a La Vall d’Albaida els vaja bé”. En aquest sentit, feia referència als més de 4 milions en subvencions directes aprovades per a inversions com ara la residència de la Beneficència; el sanejament hidràulic i la reurbanització de diverses zones a l’entorn del Museu Tèxtil, el grup de vivendes de Ramón-Llin del barri de Sant Rafel, o el carrer José Simó Marín; o per a l’impuls de la promoció econòmica i dinamització comercial a Ontinyent. Enguix remarcava que de cara als propers anys “anem a seguir treballant per fer possible la concreció dels 15 milions d’euros compromesos en el Pacte de Govern a Ontinyent i La Vall d’Albaida, i que el pes que tenim a València també ajude en altres aspectes, tal com ha passat en el desbloqueig de les obres de l’Hospital”.
Aquest treball per a Ontinyent i la Vall d’Albaida ha anat aparellat a una tasca amb la qual “hem pogut mantenir polítiques progressistes en el dia a dia de la Diputació, demostrant que les crítiques de l’oposició sobre el perill en el que estaven determinades àrees són injustificades. De fet, estem destinant més recursos no sols a Igualtat i Memòria, sinó també a Diversitat i a Cooperació Internacional, on acabem de renovar les ajudes amb les agències de l'ONU en països en conflicte i altres ONG’s amb presència a la província”.
A més a més, “estem treballant per una Diputació més comarcalista, que estiga present en el territori, que es veja que la Diputació existeix perquè durant molts anys ha quedat invisibilitzada i nosaltres volem que siga pròxima als municipis. Per això estem treballant molt en el projecte d'oficines comarcals, perquè pensem que la Diputació ha d'eixir de la capital, ha d'acostar-se a les comarques i ser útil per als municipis i sobretot pròxima. D’altra banda, en Ens Uneix estem fent un treball molt important perquè siga una institució transparent i objectiva. En el Pla Obert d’Inversions hem fet un canvi molt important en eixe model perquè els alcaldes tinguen més fàcil la seua tramitació i perquè quan finalitze la legislatura, les inversions estiguen realitzades i no supose un esforç sobrehumà com semblava que suposava ara el poder invertir en el teu municipi amb diners de la Diputació”.
“En definitiva”, apuntava, “desprès de 365 dies de treball intens i profitós podem dir que hem aconseguit que torne el projecte que començàrem a construir amb el nostre alcalde Jorge Rodríguez des de la Presidència; un impuls que hem recuperat per donar-li a la Diputació el protagonisme i l'espenta que necessiten els nostres ajuntaments. Des de la humiltat i el treball es poden fer grans coses, i açò només ha fet que començar”, concloïa.