El passat dia 7 de setembre es va rebre un avís en el qual s'informava que tres menors d'edat havien quedat atrapats en uns matolls durant la seua visita al paratge natural de la Creu del Genovés, prop de Xàtiva.
Als pocs minuts els guàrdies civils van aconseguir trobar als menors en una zona escarpada i de difícil accés. Després de sortejar diversos matolls, aconsegueixen accedir a la ubicació dels menors. Els guàrdies els van trobar en un estat de gran nerviosisme, deshidratació i amb diverses ferides, principalment a les cames i els braços, la qual cosa els impedien la seua volta a través de la mala herba.
Finalment, els guàrdies civils van aconseguir facilitar la senda apartant i retirant la mala herba perquè els menors isquen. Un dels guàrdies va haver de carregar amb un dels menors, perquè no era capaç de caminar per si mateix. En aqueix moment els agents van resultar ferits lleus per diversos talls del matoll i les pedres de la zona. Després d'eixir d'aqueix punt crític els agents van aplicar els primers auxilis als menors per a alleujar les seues ferides i els van donar aigua per a rehidratar-se. Posteriorment, van ser traslladats al centre de salut per a determinar l'abast de les lesions i practicar les cures oportunes.