Toni Gaspar és des d'aquest dimarts president de la Diputació de València , després de la celebració d'un ple extraordinari en el qual ha rebut els vots dels 17 diputats i diputades que integren l'equip de govern provincial. Gaspar, vicepresident segon i responsable d'Hisenda des de l'inici de la legislatura, ha reflexionat sobre el context polític general i la situació de la Diputació en particular, i ha apostat per “encertar més que errar; escoltar més que parlar; i reconèixer per a poder rectificar”.
El també alcalde de Faura ha instat a “fer política amb majúscules, que significa que tot el que fa l'adversari no està malament, treballant a llarg termini per a deixar les coses millor que les trobem”. Toni Gaspar no ha fugit dels debats d'actualitat i ha insistit en la idea que “les institucions estan al servei de les persones”. Açò comporta que “poden canviar, fusionar-se, transformar-se i fins a desaparèixer perquè apareguen altres institucions, la qual cosa no ha d'espantar a ningú si aquestes decisions es prenen per a modernitzar i millorar els serveis i la qualitat de vida de les persones”.

Gaspar ha pres possessió del seu nou càrrec davant el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio; el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; la presidenta del Consell Jurídic Consultiu, Margarita Soler; i el rector de la Universitat Politècnica, Francisco Mora, entre altres autoritats i desenes d'alcaldes i alcaldesses que han seguit el ple des del Saló de Reines de la corporació.  
El nou president de la Diputació ha agraït al seu antecessor, Jorge Rodríguez, el treball iniciat fa tres anys, “amb molts encerts, en opinió dels alcaldes i alcaldesses”, i també “la seua decisió d'apartar-se per a no entorpir el funcionament de la institució, una actitud que li honra i que no és molt habitual en aquests escenaris”. Toni Gaspar ha instat a l'equip de govern a “acabar el treball marcat en el full de ruta de fa tres anys, llimant i millorant tot el que siga necessari”.
El president ha considerat que “la història demostra que la diferència és essencial, i també la lluita, però que els acords són necessaris”, la qual cosa ha traduït en el consens, “una paraula, un valor, una actitud que hauria d'estar gravada en les institucions, cercant un present i un futur millor per a la gent a la qual representem”.
Finalment, Toni Gaspar ha agraït el seu esforç a les treballadores i treballadors de “aquesta gran casa”, als quals ha demanat “seguir funcionant junts per a superar els obstacles del camí”. Els caps de servei de la Diputació i els representants sindicals del personal de la corporació també han seguit aquesta sessió extraordinària en el saló de plens, convidats pel nou president.
 

Nova diputada
L'acta deixada per l'ex president Jorge Rodríguez l'ocupa a partir d'aquest dimarts Rebeca Torró , la diputada que completa l'equip de govern provincial de cara a aquest últim any de legislatura. Torró, primera tinent d'alcalde d 'Ontinyen t i exdirectora general d'Habitatge, càrrec al que va renunciar per a poder exercir la seua responsabilitat en la Diputació, ha assegurat que arriba a la corporació per a “seguir el gran treball que els meus companys realitzen en aquesta institució”.
Per part de l'equip de govern, els portaveus dels diferents grups han mostrat el seu suport total al nou president i la seua implicació per a continuar un full de ruta valorat molt positivament pels ajuntaments de la província. En aquest sentit, Pablo Seguí ha destacat la gestió que Toni Gaspar ha fet dels pressupostos durant aquests anys. “S'ha demostrat que es pot administrar els diners amb rigor, sentit comú i sense balafiaments”, ha manifestat Seguí, que ha insistit que “l'autonomia municipal seguirà sent nostra principal senyal d'identitat”.
Per a Xavi Rius, “s'ha posat de manifest que es pot gestionar els diners públics mirant a les persones i l'interès general”, la qual cosa condueix a l'equip de govern provincial a “seguir unint esforços al costat de la Generalitat perquè els ajuntaments no patisquen tant les manques del finançament autonòmic”.
En la mateixa línia s'han expressat Rosa Pérez Garijo, que ha defensat que “recolzem un govern de canvi per a transformar la Diputació i ho estem fent des de dins”; i Roberto Jaramillo, que ha assenyalat que “la visió pública i social ha sigut la gran bandera d'aquest govern i així ha de seguir sent”. Mentre, des dels grups de l'oposició han felicitat al nou president i li han demanat que en la seua “difícil tasca” puga fer front i corregir “els errors comesos”.
Després del ple extraordinari i la foto del nou equip de govern en l'Escala Imperial de la corporació provincial, Toni Gaspar ha sigut rebut en el Palau de la Generalitat pel president, Ximo Puig, que li ha desitjat sort en l'etapa que Gaspar inicia com a màxim responsable de la Diputació de València.