El president de la Generalitat Ximo Puig avançava aquest diumenge en una entrevista en exclusiva amb el mitjà de comunicació À Punt que demanarà al Consell interterritorial de salut que no siga obligatori l'ús de la mascareta en les platges i espais naturals a partir de juliol "com ja recomanen els experts", explica. Puig, no obstant això, s'ha mostrat prudent enfront de la idea de deixar de portar-la en les grans ciutats, “per un fet simbòlic, perquè el virus està ahí i fora i hem de manifestar clarament tots que estem encara combatent el virus i la imatge de la mascareta és fonamental”.
Amb la incidència acumulada més baixa d'Espanya, 40 casos per cada 100 mil habitants, el cap del Consell ha afirmat que l'actiu més important que té ara la Comunitat Valenciana de cara a l'estiu i el turisme és la situació epidemiològica, que la converteix en "un destí segur i que ofereix garanties d'estabilitat”. L'objectiu del govern valencià no és en cap cas retrocedir en les mesures de confinament, sinó el contrari: a mesura que avance la vacunació, relaxar-les fins a arribar a una nova normalitat. 
Així mateix, Puig ha agraït als sectors més afectats el seu esforç i ha remarcat la necessitat d'avançar cap a la normalitat "prioritzant la salut" amb mesures que "han funcionat", amb la ratificació del Tribunal Superior de Justícia de les decisions de l'obertura progressia de l'oci nocturn fins a les 2 de la matinada. Ha assegurat que tots treballen "per un objectiu comú": superar la pandèmia, recuperar l'economia i la salut emocional.
Calendari de vacunació adaptat a les vacances
Preguntat per la vacunació, que en aquests moments està prop del 50% de la població amb almenys una dosi, Puig ha dit que les cites s'adaptaran a les vacances dels ciutadans, com ja ha fet la Conselleria de Sanitat en vacunar vora 100.000 persones de fora.