El sector de l’hostaleria i restauració reprendrà el servei
de terrasses a partir el dilluns en Albaida. Així s’ha constatat a la reunió on
representants d’ACISA i hostalers de la ciutat hi han mantes amb l’alcalde
d’Albaida Josep Albert, el regidor de Model Social i Econòmic Alejandro Quilis,
el regidor de Serveis Bàsics i Qualitat Urbana Fernando Molines, la regidora
d’Activació Interior Pepita Vidal i amb tècnics municipals i de la Policia
Local.
Des del consistori s’han anunciat un seguit de mesures
municipals que s’estan elaborant per a la reactivació econòmica d’aquest sector
i del comerç, així com se’ls ha explicat la posada en marxa de l’oficina
tècnica ARA (Activació i Recuperació d’Albaida) encarregada de centralitzar
totes les ajudes i accions per a fer front a la crisi generada per la pandèmia
de la COVID-19. Entre d’altres s’ha explicat que en un parell de setmanes
engegarà un curs de formació per a la digitalització del comerç urbà, on hi
haurà diferents mòduls per perfeccionar l’ús de xarxes socials, la venda
electrònica, venda a domicili i més continguts als quals podran accedir-hi. On
també es va parlar d’aquelles que ja estan en marxa.
Des de l’Ajuntament
d’Albaida, l’alcalde, Josep Albert, ha volgut mostrar “tota la nostra
comprensió i voluntat d’ajudar en aquests moments complicats, per això hem
optat, en primer lloc, per l’ampliació de les terrasses, per a garantir que en
la fase I, que arranca el dilluns, totes i tots puguen treballar amb la màxima
normalitat i garantia de la seguretat de la clientela i dels treballadors i
treballadores de l’hostaleria”. Per això la Brigada d’Obres i la Policia Local
han estat treballant per a buscar les millors opcions que garantisquen una
ampliació de la zona de taules, amb la menor afecció amb el veïnat. A banda,
s’està parlant amb veïnes i veïns per a consensuar-les.
D’aquesta manera a partir de dilluns els bars i restaurants d’Albaida, que ho han sol·licitat, ja podran fer ús de les terrasses i “voldria traslladar el missatge de responsabilitat ciutadana, tant per part de l’hostaleria com de la clientela, perquè és cosa de cadascun de nosaltres demostrar el millor i garantir la salut de tot el poble, hem de tindre trellat i respectar les normes, ens podran agradar més o menys, però només si totes i tots arrimem el muscle eixirem d’aquesta situació” ha conclòs Albert.