Albaida, com ja és de costum, organitza un calendari d’esdeveniments per a commemorar el Dia Mundial del Turisme, que se celebrat el 27 de setembre. Des del departament de Turisme el seu regidor, Josep Manuel Juan, ha destacat “la importància de situar Albaida com un dels atractius turístics de la Comunitat, tenim recursos, voluntat i la força suficient per aconseguir-ho i així ho demostra l’excel·lent programació que un any més gaudirem al voltant d’aquesta data” i a més a més “en un moment històric on s’ha demostrat que les destinacions com Albaida són segures davant la pandèmia i ofereixen atractius singulars en quant a monuments, tradicions, natura o gastronomia”.
La programació arrancarà amb la presentació del llibre Lucrecia Borgia (1480-1519): bajo una nueva luz de l’autora Isabel Barceló  que tindrà lloc el divendres 24 de setembre a les 20.00 h a la Sala Gòtica del Palau dels Milà i Aragó, amb la participació de l’autora acompanyada per Susana Vilaplana. El Palau està intrínsecament relacionat amb els Borja, cal recordar que la seua aparença actual des de la plaça és deguda a la seua relació amb la família valenciana més poderosa de la història, i serà el millor contenidor per a reviure i reivindicar la figura maltractada d’una dona avançada al seu temps com Lucrècia de Borgia.
Aquest mateix cap de setmana, el diumenge 26 de setembre, i de forma gratuïta a les 11.30 h es viurà l’activitat anomenada Assalt al Castell d’Albaida, on xiquetes i xiquets podran recrear una construcció defensiva; i per acabar amb la programació es realitzarà el 2 d’octubre a les 12.30 h  una visita guiada gratuïta al Palau dels Milà i Aragó. Per a més informació i reserves es pot contactar al telèfon 96 239 01 86 o al correu electrònic albaida@touristinfo.net on se’ls informarà de les normes COVID-19 vigents per al desenvolupament de cadascun dels esdeveniments.
Enguany el Dia Mundial del Turisme és molt especial per a la ciutat d’Albaida a l’haver segut declarades les festes de Moros i Cristians de la localitat com d’Interès Turístic de la Comunitat. Així doncs, s’acudeix amb les forces renovades a la Fira de les Comarques d’aquest cap de setmana a València, on hi haurà personal del departament de Turisme d’Albaida per apropar tot el potencial de la ciutat en una de les fites més importants del sector a la província.

Isabel Barceló recupera i dignifica la memòria de les dones amb Lucrecia Borgia (1480-1519): bajo una nueva luz
Aquest llibre presenta tres categories de classificació pròpiament reconegudes per l’autora: d’una banda, es tracta d’una biografia que narra la vida d’una princesa d’origen valencià amb una vida precipitada pels fets i desgràcies que van marcar la seua trajectòria i també el seu nom. D’altra, és de caràcter divulgatiu i ens situa en la Itàlia renaixentista, on s’ensenya una etapa històrica marcada per la violència i el patiment, però també reflectida com una època brillant per a la cultura i l’art. Finalment, l’obra es troba dins del marc literari de les novel·les, on es conta la història de Lucrècia Borgia, una de les princeses més destacades del seu temps a Europa.
La protagonista, filla del papa valencià Alexandre VI, es va casar tres vegades i es va veure afectada per una llegenda negra injusta difosa pels enemics de la seua família, els Borja. Aquesta llegenda va silenciar la personalitat, els fets i virtuts de Lucrècia Borgia.
L’autora assenyala que aquesta obra “ofereix una perspectiva nova, honesta i veraç de la vida de Lucrècia Borgia que desdiu els arguments de la llegenda negra” i que “és hora que ens sentim orgullosos d’una dona d’origen espanyol, i en concret valencià, admirada i coneguda en tota Europa”.