Hui dilluns s'ha presentat el Circuit Valencià de jonegades 2024, que organitza la Fundación Toro de Lidia amb el suport de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, que destina una ajuda de 300.000 euros. En esta cita no podia faltar una correguda en la plaça de bous més antiga de la Comunitat Valenciana: Bocairent. Concretament, la plaça bocairentina acollirà una de les dos semifinals, amb jónecs de la ramaderia d'Albarreal.
En l'acte, que s'ha celebrat al Palau dels Catalá de Valeriola, també ha participat el president de la Fundación Toro de Lidia, Victorino Martín, i els nou joneguers que competiran en este circuit. Així mateix, ha comptat amb la presència de la presència de la presidenta de Les Corts, Llanos Massó; el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre; toreros, ramaders, empresaris taurins, autoritats de les localitats que acolliran les diferents corregudes i aficionats, entre altres convidats.
En concret, el Circuit ofereix una oportunitat a nou joneguers, huit d'ells de la Comunitat Valenciana: sis triats per les diferents Escoles Taurines de València, Alacant i Castelló,  dos  que han sigut seleccionats pels seus mèrits i un lloc que ocupa un joneguer d'intercanvi amb un altre Circuit de la Liga Nacional de Novilladas.

Els cartells
En esta primera edició del Circuit Valencià de Jonegades 2024 participen, per part de l'Escola Taurina de València,  Miguel Senent 'Miguelito' i Alberto Donaire; a proposta de l'Escola Taurina d'Alacant, participen Kevin Alcolado i Borja Escudero; i per part de l'Escola Taurina de Castelló, ‘El Ceci’ i Joan Marín.
A més, després de valorar els seus mèrits, s'ha acordat la participació del joneguer  alacantí Santiago Esplá, triomfador de la Fira de Les Fogueres d'Alacant en 2022; i el valencià Nek Romero, que va debutar amb picadors fa dos temporades a Algemesí i que ha destacat per guanyar diversos certàmens i triomfar en fires importants com la Fira de Falles, a més d'eixir a muscle en Mont de Martsant, Albacete o Arnedo.
Al costat d'estos huit toreros procedents de la Comunitat Valenciana, el Circuit es completa amb Alejandro Chicharro com a representant d'intercanvi procedent de la Liga Nacional de Novilladas (LNN). Chicharro, triomfador del Circuit de Madrid en 2023, ha obert recentment la porta gran de Las Ventas.
El Circuit consta de sis jonegades amb picadors, que se celebraran en les places de bous de Vinaròs, Vilafranca i Utiel, on se celebraran les classificatòries; Bocairent i Ondara acolliran les dos semifinals; i la plaça de bous de Villena acollirà la gran final.