Dissabte passat, 4 de novembre, va tindre lloc la primera sessió de “Concilia a l’espai jove”. Aquesta és una iniciativa de la Regidoria d’Igualtat, Diversitat i Inclusió de l’Ajuntament de Bocairent que pretén dotar les famílies d’un instrument per a facilitar la conciliació els dissabtes de 9.00 a 13.00 hores. Així, cada setmana s’oferiran a les instal·lacions de l’espai jove tallers per a xiquetes i xiquets nascuts entre 2012 i 2020.
Segons explica Sergio Gandia, regidor responsable de l’àrea, es tracta d’una prova pilot que es durà a terme al mes de novembre, després de la qual s’avaluarà la incidència i el resultat per tal de valorar-ne la continuïtat: “Pensem que pot ser una iniciativa interessant per a la conciliació familiar, perquè els dissabtes de matí són moltes les persones que treballen o que tenen obligacions diverses, però volem comprovar durant un mes que efectivament el projecte dona resposta a les necessitats del veïnat”, afirma.
Igualment, Gandia assenyala que afavorir la conciliació familiar és una prioritat per a l’Ajuntament, que tracta d’oferir el màxim d’iniciatives en aquest àmbit: “Als serveis de l’escola infantil municipal o de les escoles ludicoeducatives durant els períodes vacacionals, hi sumem ara el programa per als dissabtes de matí”. En aquest sentit, l’edil explica que l’equip de govern tracta d’aconseguir el màxim de recursos econòmics d’altres administracions, tal com mostra que “Concilia a l’espai jove” estiga finançat pel Pla Corresponsables, en què participa tant el Govern d’Espanya com la Generalitat.
Finalment, el regidor d’Igualtat, Diversitat i Inclusió explica que el programa pilot també s’ha dissenyat perquè siga atractiu als xiquets i les xiquetes participants. Així, cada setmana, el taller serà diferent i comptarà amb unes dinàmiques pròpies: per exemple, el del dia 4 va estar dedicat als experiments, el del dia 11 se centrarà en els globus, el del dia 18 tindrà les màscares com a eix i el del dia 18 atendrà la cuina. És, per això, que Sergio Gandia diu que s’ha volgut organitzar amb inscripcions independents per a cada sessió, de manera que la família interessada ha de reservar la plaça per a una data concreta a través de la pàgina web www.femescola.es.