Divendres passat, 5 de juliol, la sala Joan de Joanes de Bocairent va acollir la presentació oficial del cartell i del programa-revista de les festes a Sant Agustí 2024. L’acte va estar conduït per Mónica Pascual i Pilar Sanz i va comptar amb les intervencions de Xavier Monsalvatje, autor del cartell; Clara Ferre, presentadora del programa-revista; Toni Belda, president de la Junta de Majorals de Sant Agustí, i Xavi Molina, alcalde de la localitat.
Monsalvatje és un artista contemporani destacat, natural de Godella i especialitzat en ceràmica. Així, tal com l’autor va reconéixer en el seu torn de paraula, el protagonisme que ha atorgat en el cartell al dibuix en línia blava connecta precisament amb la tradició ceràmica valenciana. Segons va manifestar Toni Belda, “és una alegria poder comptar amb professionals de la talla de Xavier Montsalvatje, que se suma a tots els noms de màxim nivell que conformen la col·lecció de cartells de les festes d’estiu a Sant Agustí”.
La intervenció de Clara Ferre va servir per a presentar els continguts del programa-revista d’enguany, que ja es pot adquirir als punts de venda habituals del municipi. En aquest sentit, Xavi Molina va destacar la qualitat global de la publicació, que “es tracta d’un volum molt treballat tant pel que fa als continguts com pel que respecta a la qüestió gràfica i l’edició”.
Les festes d’estiu a Sant Agustí tindran com a pròxima cita destacada la proclamació de Diandra Belda Albero com a clavariessa major. La gala tindrà lloc dissabte, 13 de juliol, a les 20.00 hores, a la plaça de bous. Serà el moment en què s’imposarà la banda tant a ella com a la seua cort d’honor, després que el passat 30 de juny confirmara la voluntat d’ostentar el càrrec a través del tradicional acte de la Demanà.
Per a Mar Sanchis, regidora de Festes i Tradicions, “Bocairent ja viu de ple el calendari lligat a la celebració de Sant Agustí; un calendari que, a més, s’entrecreua amb altres festivitats locals, com la del Panellet de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai”. “Tenim per davant setmanes intenses i convidem tant a veïnat com a visitants a fer de la festa un motiu de trobada i germanor col·lectiva”, afig la responsable municipal.