Bocairent celebrava dissabte dia 16 l'homenatge als festers i festeres que en 2024 compleixen 50 i 75 en actiu en la Festa. Les males previsions meteorològiques van aconsellar canviar la plaça de bous pel pavelló cobert del poliesportiu. L'acte va comptar amb una primera part en la qual els homenatjats van rebre un diploma acreditatiu de la seua trajectòria festera, mentre que en la segona part, la Societat Musical Vila de Bocairent, sota la batuta de Miguel Ángel Sarrió Nadal, va interpretar el 86é Concert de Música Festera.
L'emotiu acte en el qual es reconeix la trajectòria d'aquelles persones que han estat durant 50 i 75 anys en actiu, ho va ser enguany encara més en la part final, en la qual un pavelló posat en peu acomiadava amb una prolongadíssima ovació a Vicente Vañó Vañó, qui durant prop de 4 dècades ha exercit com a Sergent Major. En el seu lloc, el nou sergent és Vicente Vicedo, membre de la filà Contrabandistes. El simbòlic acte suposava el traspàs de la vara de comandament.
El posterior sopar de germanor va posar final a una jornada molt emotiva.Votació a president
Per a dissabte que ve, dia 23, l'Associació de Festes de Moros i Cristians de Sant Blai de Bocairent ha convocat a les 17:00 la votació per a la presidència de l'entitat. L'única candidatura presentada en la segona convocatòria és la de Damián Sanchis Tormo, de la Filà Espanyoletos. Finalitzada la votació, el dia 25 està prevista la proclamació provisional i el dia 30 de setembre, en una assemblea extraordinària que tindrà lloc a la vesprada, la presa de possessió.