La Guàrdia Civil de València ha detingut els responsables d'una vintena de robatoris en establiments d'hostaleria i de serveis de les comarques de la Vall d'Albaida i la Safor, en els quals accedien a les diferents màquines que contenien diners en efectiu i, de manera ràpida, es feien amb el botí. 

El modus operandi empleat per a la comissió dels robatoris consistia en la sostracció de vehicles en cases deshabitades després d'una vigilància de la zona per a, posteriorment, accedir als locals. Una vegada en l'interior, utilitzaven tapes de claveguera per rebentar les diferents màquines que contenien diners en efectiu. Tot això, de manera ràpida. A més, els autors tenien una organització prèvia, ja que cadascun tenia un rol assignat.

De les investigacions en curs es va averiguar que els autors dels fets, amb nombrosos antecedents delictius, es desplaçaven de forma hàbil per les comarques referides, per pistes o camins agrícoles, sense precisar fer ús de vies interurbanes per arribar a l'establiment objecte de robatori. 

Després de la investigació, els agents van aconseguir identificar els autors i, després de saber els seus domicilis, es va procedir a l'entrada i registre d'aquests. Van ser practicats en dos vivendes, una en Gandia i altra en Almoines, i en una parcel·la rústica de Palma de Gandia. En el registre es van trobar terminals mòbils, roba utilitzada en els robatoris i 600 euros en bitllets i monedes fraccionades. 

Després dels registres es va procedir a la detenció de dos homes, de 35 i 41 anys, ambdós de nacionalitat espanyola. També s'investiga una dona de 33 anys i de nacionalitat espanyola per aquests fets. Se’ls atribuïxen els següents delictes: associació il·lícita i/o pertinença a grup criminal, robatori amb força en casa habitada, robatori amb força en establiment i sostracció de vehicle sense intimidació. El total dels diners en efectiu sostret en els robatoris als diferents establiments ascendirien a més de 100.000€ en efectiu. Les diligències han sigut entregades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº2 de Gandia