En l’assemblea general de treballadores i treballadors de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, celebrada el passat dijous 06/02/2020 al Saló de Plens de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, es va acordar per ampla majoria, iniciar el procés de reclamació jurídica de les diferències salarials existents arran de l’última i ja desfasada, Relació de Llocs de Treball.
El Comitè d’Empresa, ha vingut reclamant des de fa anys, la resolució de les greus problemàtiques salarials existents. Les diferències, que arriben a ser de fins a 400€ mensuals, provenen de la no aplicació de les taules salarials del II Acord Marc de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies al qual es va adherir, fa temps, la Mancomunitat.
Dimecres passat, en la Mesa General de Negociació, el màxim òrgan de negociació de les condicions laborals en el si d’una administració pública, es van reiterar les reivindicacions que més preocupen al personal d’esta administració. No obstant, la durada de la reunió, 30 minuts inicials ampliats a 45 i, el fet que l’anterior es va celebrar al febrer del 2019, feien sospitar que no es posaria solució als greuges existents.
Les reivindicacions plantejades venien a ser, entre d’altres, resoldre el problema de les diferències salarials, fer efectiu el pagament de les dietes en un període inferior als 8 mesos de marge actual i, modificar la Relació de Llocs de Treball, per adequar-la a les realitats actuals de l’entitat, on després d’una dècada, s’han creat i modificats llocs de treball i han anat ampliant-se les funcions a realitzar, sense tindre una contraprestació econòmica.
La voluntat d’este Comitè és resoldre aquestes situacions, no obstant, les valoracions de l’última MGN no són positives perquè, en paraules del Conseller de personal de la Mancomunitat, Josep Antoni Albert, “primer és el fem, després el personal”. “Eixa afirmació, sumada a les poc clares justificacions, fan pensar que no hi ha voluntat política real per regularitzar salaris, sinó més bé, fer retallades i fer-nos pagar a nosaltres les conseqüències d’una mala gestió de l’entitat. Entenem els problemes de liquiditat que puguen existir, purament polítics, però no podem ser el personal els culpables i les víctimes, i que el nostre salari depenga de les voluntats dels uns o dels altres”, expliquen des de CCOO.
Des del Comitè d’Empresa, i des de la Secció sindical de Comissions Obreres,reclamen uns salaris dignes, que es paguen els quilometratges amb màxim un mes de diferència, l’aplicació del Pla d’Igualtat per acabar amb les diferències salarials i de gènere i, per damunt de tot, que se’ls tracte “amb el degut respecte que com a personal de les administracions públiques mereixem”.
“Per això, com des de la Mancomunitat veiem que no es vol resoldre el problema, anem a iniciar les accions jurídiques necessàries per donar solució a un greuge de molts anys” anuncien.