La cuina de l’Hospital Lluís
Alcanyís ha sigut acreditada amb la norma ISO 22000 pel seu sistema de gestió
de la seguretat alimentària. L’objectiu d’aquesta acreditació és la
d’harmonitzar, regular i unificar els criteris necessaris per garantitzar
aliments segurs i de la millor calitat.
Aquesta
acreditació en gestió de seguretat especifica els requisits que han de complir
totes les empreses de la indústria d’aliments per assegurar processos innocus
des de la granja o des del seu cultiu fins a la taula.
La norma
suposa tindre un adequat control de tots els eslabons de la cadena productiva
de la indústria d’aliments i estableix també, un marc comú per a la
implementació d’un sistema eficient per a la gestió de la seguretat
alimentària, per la qual cosa comptar amb aquesta acreditació suposa garantir
un estàndard internacional de qualitat.
A més de
garantir la seguretat alimentària la norma ISO 22000 serveix per a identificar
i controlar els riscos amb la finalitat de previndre qualsevol tipus de
contaminació, millora la qualitat dels productes, permet controlar riscos i
impactes ambientals i assegura el compliment de la normativa en matèria
alimenticia, entre altres ventajes.
La cuina de
l’Hospital Lluís Alcanyís ha dut a terme recentment una total renovació de les
seues huit cambres frigorífiques instal·lant equips d’alta eficiència
energètica complint també amb la política de reducció de huella de carboni del
centre hospitalari.
També s’ha
automatitzat les seues portes d’accés i eixida que eviten el contacte i
prevenen de contaminacions, s’ha instal·lat un sistema d’acristallament
interior i exterior, dos nous ascensors de distribució de menjar per a les
plantes d’hospitalització, s’ha millorat la il·luminació instal·lant tecnologia
LED i s’ha adquirit un nou forn i renovat per complet el centre de cocció.