La cuina de l’Hospital Lluís Alcanyís ha sigut acreditada amb la norma ISO 22000 pel seu sistema de gestió de la seguretat alimentària. L’objectiu d’aquesta acreditació és la d’harmonitzar, regular i unificar els criteris necessaris per garantitzar aliments segurs i de la millor calitat.

Aquesta acreditació en gestió de seguretat especifica els requisits que han de complir totes les empreses de la indústria d’aliments per assegurar processos innocus des de la granja o des del seu cultiu fins a la taula.

La norma suposa tindre un adequat control de tots els eslabons de la cadena productiva de la indústria d’aliments i estableix també, un marc comú per a la implementació d’un sistema eficient per a la gestió de la seguretat alimentària, per la qual cosa comptar amb aquesta acreditació suposa garantir un estàndard internacional de qualitat.

A més de garantir la seguretat alimentària la norma ISO 22000 serveix per a identificar i controlar els riscos amb la finalitat de previndre qualsevol tipus de contaminació, millora la qualitat dels productes, permet controlar riscos i impactes ambientals i assegura el compliment de la normativa en matèria alimenticia, entre altres ventajes.

La cuina de l’Hospital Lluís Alcanyís ha dut a terme recentment una total renovació de les seues huit cambres frigorífiques instal·lant equips d’alta eficiència energètica complint també amb la política de reducció de huella de carboni del centre hospitalari.

També s’ha automatitzat les seues portes d’accés i eixida que eviten el contacte i prevenen de contaminacions, s’ha instal·lat un sistema d’acristallament interior i exterior, dos nous ascensors de distribució de menjar per a les plantes d’hospitalització, s’ha millorat la il·luminació instal·lant tecnologia LED i s’ha adquirit un nou forn i renovat per complet el centre de cocció.