Ja están en marxa les jornades tècniques en les quals es presentarà la tesi doctoral sobre el Projecte Trèvol. Aquesta Tesi “és molt important per a nosaltres i marcarà un abans i un després”, afirma la directora del Trèvol. A més a més, es celebra l’any de la 25+3 commemoració, amb les XI Jornades “Una anàlisi histórica de 360º”.
El projecte sobre el qual versa aquesta investigació rep el nom de “Projecte Trévol” i naix el 1995 com un programa d'ocupació amb suport per donar resposta a les necessitats de persones amb discapacitat i les seues famílies a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida (València). Arran de l'ocupació, les persones amb discapacitat que formen part de Trèvol demanen un altre tipus de necessitats com la vida independent i l'oci, entre d'altres.
Per oferir resposta a aquestes necessitats, Projecte Trèvol ha anat creixent en serveis i persones ateses durant aquests 25 anys fins a formar tota una estructura integral de suports a totes les etapes i àrees de la vida de la persona (Martínez, 2009). La composició institucional del projecte és complexa, ja que és un entramat de diferents entitats de les quals el projecte depén per proporcionar suports a persones amb qualsevol tipus de discapacitat ia les seues famílies.
L’equip de treball de la Tesi, després d’analitzar 100 entrevistes, ha detectat que “no sols es considera que Trèvol siga diferent per diversos motius, sinó que, els participants consideren que Trèvol actua com a model diferent per als altres servicis a la discapacitat a causa de la seua originalitat (269 referències)“.

Programa de les Jornades
Les XI Jornades es desenvoluparan del dimecres 21 al divendres 23 de juny al Palau de la Vila d’Ontinyent. El cos central de la Tesi i la seua justificació s’explicarà el dijous 22 en la xerrada de les 11:30 hores. El tancament de les jornades tindrà lloc el dijous 23 a les 12:00 hores amb les Conclusions de la tesi exposades per Beatríz Sánchez, Borja Jordan d'Urries, Miguel Ángel Verdugo, Mª Cruz Sánchez i Amelia Martínez. Conclusions que obriran el debat final de les Jornades amb el títol “El nostre futur”, on participaran la Directora de Trevol, el President de l’Associació Trevol, el President de la Fundació Tutelar Trèvol, el President d'Amics del Projecte Trèvol i el President Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida com a representants dels principals agents implicats en el Projecte Trèvol.

*Sánchez, B., Jordán de Urríes, F. B., Verdugo, M.A, Sánchez, M.C. (2023). “El modelo de estructura de apoyos de Projecte Trèvol para la inclusión en la comunidad: la capacitación de la sociedad desde la pertenencia comunitaria. Ontinyent: Fundación Trèvol”.