Bocairent acollirà dijous dia 23 el rodatge d'algunes escenes de la pel·lícula que està rodant Alejandro Amenábar sobre Cervantes i que porta per títol "El Captiu".
Concretament, al carrer Batle, situada en el centre històric de la localitat, molt prop de l'església parroquial. Este cap de setmana els visitants ja podien apreciar com el carrer s'està transformant per a acollir el rodatge. Turistes i veïnat de Bocairent s'acostaven durant el cap de setmana a conéixer en primera persona la transformació d'aquest carrer. Dos arcs apuntats en els dos extrems del carrer situen al visitant en l'època musulmana. Finestres i façanes decorades completen el canvi visual.
La pel·lícula narra els anys que Cervantes va passar captiu a Alger i té als actors Julio Peña i Alessandro Borghi entre el repartiment.
El rodatge va començar a l'abril i ha tingut lloc a la Ciutat de la Llum, Anna, Santa Pola i ara a Bocairent, on a més del rodatge en el centre històric el dia 23 també rodarà el 30 i 31 en la cova d'En Gomar, que en el segle XII va ser un molí àrab.