El festival Nómade Alcusses-Alforins, que forma part de la marca Festivals Territori, està valorant els suports en aquesta comarca de cara a la seua continuïtat en els pròxims anys. Aquesta cita, que es va celebrar en 2022 i 2023 entre els municipis de Fontanars dels Alforins, Moixent, Ontinyent i La Font de la Figuera, va rebre el suport d'institucions autonòmiques com Mediterranew Musix – Turisme Comunitat Valenciana, la Conselleria d’Educació Cultura i Esport (Sempre Teua) i la Diputació de València (València Turisme), així com dels municipis participants. No obstant això, hui dia, l'organització valora les circumstàncies actuals per a desenvolupar la seua continuïtat i busca una cohesió local per a continuar impulsant aquest projecte en les localitats vigents.
Amb tots els abonaments esgotats en les dos edicions celebrades, Nómade es presentava com un festival d'experiències, incentivant la promoció turística a l'interior de València, com la zona vinícola dels Alforins, de gran valor patrimonial i cultural. El festival va generar durant dos anys un impacte econòmic positiu en les localitats participants, en ocupar-se totes les places hoteleres disponibles i en generar ocupació local directa i indirecte, a més de diversificar el consum durant el cap de setmana. Així mateix, Nómade buscava descentralitzar l'oferta cultural, acostant una programació completa i diversa a entorns rurals allunyats de ciutats més grans.
Les experiències també són grans protagonistes d'aquests Festivals Territori, amb l'objectiu de donar a conéixer el territori i el valor natural de la zona; així com la seua proposta gastronòmica, que aposta sempre per oferir una selecció de plats amb productes locals, sostenibles i de qualitat de la mà de xefs de renom.
La resta de Festivals Territori segueixen el seu curs per a enguany.