Del 5 al 9 d'agost va tindre lloc a Huelva la II Cimera Mundial de Direcció Orquestral de Huelva. Al voltant de 140 músics i directors d'orquestra de primer nivell arribats dels cinc continents, des d'Austràlia o Corea del Sud fins a de tots els països d'Amèrica Llatina, van estar durant cinc dies a Huelva, on es va desenvolupar esta reunió mundial. Entre els assistents, l’ontinyentí Miguel A. Sarrió Nadal.


Les classes i els assajos per al concert de clausura es van desenvolupar en el Fòrum Iberoamericà de la Rábida, situat al costat de les rèpliques de les caravel·les que van portar a Colón fa més de cinc segles a la conquesta d'Amèrica.


Estes jornades van finalitzar divendres passat 9 d'agost amb el Concert de Clausura, on la totalitat de les quasi 3.000 localitats van ser venudes per a presenciar a l'Orquestra O.I.D.O. formada per a l'ocasió amb més de 70 músics i grans convidats especials com el baríton Luis Santana i la soprano Montserrat Martí Caballé. També van estar la soprano Eva del Moral, el tenor argentí Gabriele Capurro, la cantant pop xilena Pauly Jara, la cantant María José Bes, la pianista  Silvia Constantinidis (EEUU), la pianista sevillana Ángeles Iglesias, el bandoneista argentí Facundo Petrucelli o el gaiter Germán Ruiz. Tot sota les batutes dels Mestres Francisco Navarro Lara (Espanya), Juan Rodríguez (l'Argentina) Leandro Botto (Xile), el mestre Dos Santos (Paraguai), Danielle Camiz i Leonardo Grittani (Itàlia).


El concert va ser titulat “Hollywwod Simfònic” i va comptar amb la participació  com a assistent de Trompeta solista de l’ontinyentí Miguel A. Sarrió Nadal, membre actiu de l'orquestra O.I.D.O. des de fa quatre anys. El programa seleccionat va ser de música de cinema però donant-li un sentit al repertori i al propi ordre, amb una finalitat dramàtica. El fil conductor que el defineix és el somni fet realitat, que coincideix amb la filosofia de molts dels directors d'orquestra que van estar en este encontre mundial. Va ser transmés per internet en directe a tothom, i els beneficis del concert van ser destinats a l'Associació Espanyola contra el Càncer de Huelva.

 Amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport