La Casa de Cultura d'Ontinyent acull des de hui divendres l'exposició "Dones i resistència. València. 1931-1939. Fotografies de Luis Vidal". Es tracta d'una mostra que recopila més de 80 fotografies, junt a cartells i documents de l'època, així com objectes personals del mateix autor, com les seues càmeres de fotos originals.
L'exposició arriba de la mà de l'Ajuntament d'Ontinyent i de la Universitat de València, que ha organitzat i produït la mostra, que a través d'imatges del fotoperiodista Luis Vidal visibilitza la vida quotidiana d'aquella època, posant el focus en la dona. L'exposició es podrà visitar fins al 16 de març.
Álex Borrell, regidor de Cultura, mostrava la seua satisfacció per “poder acollir aquesta exposició a Ontinyent, que emmarca un fet important com és el període entre la República i el final de la Guerra Civil, en el qual es van donar fets com la llei del divorci o que les dones tingueren dret a vot”. L'edil d'Igualtat, Natàlia Enguix, també mostrava la seua satisfacció ja que “és una exposició que posa en valor el paper de la dona, tant en la Segona República com en els anys de la Guerra Civil", un període en el qual matisava “les dones vam tindre una gran importància tant en la propia batalla com fent-nos càrrec dels àmbits administratius, industrials i familiars”.

Luis Vidal, net del fotoperiodista Luis Vidal, agraïa a tots el fer possible mostrar l'exposició en diferents localitats. “És una exposició important pels motius i els fets de l'època”, una exposició en la qual matisa “hem treballat molt per a poder mostrar-la”. A més en la part personal explica que “molt content per poder exposar tot el treball del meu avi Luis, un treball enorme realitzat durant l'època i en la qual va lluitar per poder treballar en unes condicions molt diferents a les de la resta dels fotoperiodistes del Món, tant tecnològiques com humanes”.
Ester Alba, la vicerectora de Cultura de la Universitat de València expressava que “és un honor fer extensió de la Cultura de la UV en tots els campus. En aquesta ocasió explica, l'exposició “narra magníficament la història del nostre poble en eixos moments tan difícils i que han de servir per a reflexionar sobre memòria democràtica i en el qual les utopies es van fer realitat”, es refereix a l'arribada de la dona a llocs de treball on abans no podien arribar, com a ser mestres. Finalment la Vicerectora explica que “hi ha un ferma convicció per a poder portar també ací, en col·laboració amb el campus d'Ontinyent, les conferències que experts sobre la matèria estaran realitzant”. “Esperem que siga l'inici d'una estreta relació de la Universitat de València amb l'Ajuntament”, finalitzava.