Complint amb la tradició des de finals del segle passat, el dissabte posterior a la Pasqüa, MAPEBA  (Marca-peregrinació a la basílica) completava els 73 km que separen Canals de València. Concretament, des de l’emblemàtica «Lloca» fins la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats.
Enguany, els peregrins d'Ontinyent tornaven a comptar amb debutants, tres en esta ocasió (Rafa Segura, Ramon Casanova i Ana Soler), que s’afegien als ja habituals d’estos últims anys: Joan Andreu Martínez, Ximo Galiana i Pedro Sempere. Completaven la representació valldalbaidina els aieloners Ricardo Micó i Begoña Sanz.
El mantell de la Geperudeta en forma de núvols els va fer «més còmoda» la llarga travessia per terres de la Costera, la Ribera Alta i l’Horta Sud, abans d’entrar per la Creu Coberta al cap i cassal, després d’haver iniciat la marxa a les 6 de la matinada.
Com sempre, al voltant de les 20h els nombrosos familiars i amics rebien uns peregrins que, emocionats per vorer els seus ésser més estimats, feien l’ofrena a la Mare de Déu, agraint-li l’haver completat un any més l’exigent marxa.
I com mana la tradició, el crit més escoltat va ser eixe que diu... Valencians, tots a una veu, visca la Mare de Déu!