La Banda Simfònica de la Societat Instructiva Musical (SMI) Santa Cecilia de Cullera torna a confiar en el compositor valencià Saül Gómez Soler. Després de l'encàrrec que li va realitzar en 2017 de l'obra Leonardo Dreams, diumenge que ve 23 de maig estrenarà una nova composició que porta per títol Breath.
Serà a l'Auditori Municipal de la ciutat a partir de les 11.30 hores en el marc d'un concert que porta per títol “Concert per a una nova era” i que inclourà també els pasdobles Lluitant de Fernando Tormo i Paco Rico de José Luis Peiró i les obres Overture to a New age de Jan de Haan i Llibertadors d'Óscar Navarro.
A l'hora d'escriure aquest nou encàrrec Saül Gómez s'ha vist influït pels durs moments que estem travessant, sobretot durant el confinament, a causa de la pandèmia del coronavirus. Una reflexió que parteix de la idea de la respiració (el significat del títol en anglés) i que és el fil argumental de la peça que, inicialment, reflecteix com la pandèmia, de sobte, deixa sense alé i sense respiració a tota la Humanitat, com una metàfora del caos global que es genera i s'estén a tots els nivells (econòmic, social, polític…).
Breath és també l'aparell respiratori, que es veu principalment afectat per la malaltia, ocasionant la pèrdua de milions de vides a tot el món.
Com explica el mateix autor, l'obra es divideix en dues parts contrastants amb dues estètiques totalment oposades: “Un element musical aïllat representa la casual aparició del virus en un lloc del qual no havíem sentit parlar fins llavors. A partir d'aquest moment la música comença a construir-se, igual que el virus, que busca incansablement la seua expansió. Aquesta part inicial culmina amb una saturació sonora que representa la falta d'alé i asfíxia dels afectats per la malaltia i, en general, de tota la societat en el seu conjunt”.