L’alcalde Jorge Rodríguez i la regidora Paula Soler visiten les activitats, que es duen a terme en el col·legis Vicent Gironés, Lluis Vives, La Solana i l’Espai Jove
Prop de 400 xiquets, xiquetes i joves de 2 a 16 anys estan gaudint estos dies de les activitats de l’Escola d’Estiu Municipal, posada en marxa per l’Ajuntament d'Ontinyent per ajudar a conciliar la vida familiar i laboral de les families de la ciutat. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora d’Igualtat, Paula Soler, visitaven aquest dimecres al col·legi Vicent Gironés les activitats que es duen a terme en aquest centre, i que també es desenvolupen en els col·legis Lluis Vives i La Solana, així com l’Espai Jove.
Paula Soler destacava que amb aquesta iniciativa, inclosa dins del “pla Corresponsables” que subvenciona el Ministeri d’Igualtat amb 115.000 euros, “posem a l’abast de les families una eina per fer possible una conciliació real en aquest moment de vacances escolars, durant tot el mes de juliol i la primera setmana d’agost”. Tot i que el cost de l’activitat per alumne és de prop de 300 euros, els pares i mares sols han de pagar 40, amb descomptes de fins al 75% d’esta quantitat per a famílies amb més d’una alumna o alumne inscrit, i l’execempció total de pagament per a xiquets i xiquetes de families ateses pels serveis socials municipals. Per afavorir un aprofitament real del servei, per poder gaudir del servei durant tot el periode no es poden fer mes de 3 faltes sense justificar.
La iniciativa, en la que a més de l’organització de la regidoria d’Igualtat, es compta amb la col·laboració de les regidories d’Educació i Joventut, reparteix l’alumnat en dos grups: els de 2 a 11 anys participen en els col·legis Vicent Gironés, Lluis Vives i La Solana; i l’alumnat de 12 a 16 anys en l’escola d’Adolescents que es desenvolupa en l’Espai Jove del carrer Joan XIII del barri de Sant Rafel, enfocada a aquest grup d’edat. Els xiquets i xiquetes en necessitats especials compten també en una atenció específica per part dels monitors i monitores.