ATEVAL, l'associació d'empresaris tèxtils de la Comunitat Valenciana, amb seu a Ontinyent, ha rebut la certificació Gold Label, atorgada per l'European Secretariat for Clúster Analysis (ESCA), que reconeix l'excel·lència en la gestió de l'entitat.
Es tracta d'un dels reconeixements més prestigiosos del món en l'àmbit dels clústers que certifica l'excel·lència en la gestió d'aquestes organitzacions. Per a seleccionar als guardonats analitzen indicadors referents com l'estructura del clúster, governança, finançament, estratègia, serveis, qualificació de l'equip i reconeixement.
A tot el món, únicament 134 organitzacions posseeixen la distinció Gold Label. D'aquestes, sis són espanyoles: tres de Catalunya, dos del País Basc i ATEVAL, de la Comunitat Valenciana. En la categoria d'Indústria Tèxtil en la qual s'ha classificat ATEVAL, tan sols hi ha dues organitzacions a nivell mundial; Techtera, a França i ATEVAL, a Espanya.
L'acreditació Gold Label el determina l'European Secretariat for Clúster Analysis (ESCA). Es tracta d'una associació amb seu a Berlín que agrupa més de 200 experts en clústers específicament capacitats, de més de 30 països i gestiona els processos de certificació.