El president del Consell Intertextil Español (CIE), l'albaidí Càndid Penalba, qui és al mateix temps president d'ATEVAL Comunitat Valenciana, va mantindre dilluns passat una reunió amb la ministra Reyes Maroto, acompanyat pel vicepresident del CIE, Manu Díaz, i el secretari, l'ontinyentí Felipe Carrasco. 
En la reunió, que va servir per a presentar el CIE a la ministra, es van posar sobre la taula diversos temes com la possibilitat de reactivar l'Agenda de la Moda, que consisteix en la realització d'activitats conjuntes entre diferents sectors com el tèxtil, la moda o el calçat, per a crear així sinergies. 
D'altra banda, els empresaris del tèxtil van exigir més controls de les còpies pirata i d'articles fora de la normativa, a través per exemple del control de ports no solament espanyols, sinó també de tota Europa, ja que és una problemàtica que aquesta indústria pateix des de fa molt de temps. 
A més, des del CIE van traslladar la possibilitat d'aplicar a Espanya programes de reindustrialització amb fons estatals i privats com el que s'està aplicant a Portugal. I en aquest sentit, van destacar la necessitat que la indústria tèxtil espanyola guanye grandària perquè les inversions en innovació siguen factibles. “La grandària mitjana de les indústries espanyoles és molt més xicotet que en altres països”, destaca Càndid Penalba. Per al seu impuls consideren des del CIE necessàries subvencions europees, recolzades amb fons públics i privats a través d'inversions en noves tecnologies i renovació de maquinària. 
Càndid Penalba destaca la predisposició de la ministra, qui va mostrar interés per portar avant aquestes propostes i va emplaçar al CIE a continuar amb una comunicació més directa. Des del CIE el seu objectiu és que aquests reptes puguen començar a fer-se visibles al llarg de 2019.