Tot a punt el retorn de la Fira de l'Automòbil Selecció Ocasió de Fira València. Després  d'haver de posposar la seua celebració fins a dues ocasions (abril i juny) a causa de la pandèmia, la cita per excel·lència del vehicle d'ocasió en la Comunitat Valenciana obrirà les portes de la seua dotzena edició aquest cap de setmana, del divendres 10 al diumenge 12 de juliol d'11 a 20 hores i en Fira València, en el que marca el retorn a l'activitat firal després de quatre mesos.
I la Fira del Vehicle d'Ocasió torna per la porta gran. A l'atractiu de la seua convocatòria i l'efecte ‘preus fira’, enguany se sumen dues circumstàncies d'excepció, com és l'amplíssim estoc acumulat en els concessionaris després de quasi tres mesos amb les portes tancades i, sobretot, la posada en marxa del ‘Pla Renove 2020’, dotat amb 250 milions d'euros en ajudes directes a la compra de turismes, inclòs els cotxes denominats ‘quilòmetre 0’, és a dir, els automatriculados enguany per part de les pròpies marques i que configuren el gruix de la flota que des d'aquest divendres es posa a la venda en Fira València.
Amb això, s'estima que l'edició de 2020 de la Fira del Vehicle Selecció Ocasió serà la que oferisca els descomptes més substanciosos dels seus 12 anys d'història i que oscil·laran de mitjana entre 6.000 i 12.000 euros. Unes rebaixes mai vistes i que han alçat grans expectatives entre els consumidors i el propi sector, que ha tornat a confiar en l'experiència i solvència d'una plataforma comercial com la de Fira València.
En total, seran més de 1.200 les unitats a la venda que es distribuïsquen al llarg dels 25.000 metres quadrats previstos en els Pavellons N3P1 i N3P2 del Nivell 3 de les instal·lacions firals de Benimàmet. Estan confirmades la presència de 24 marques, entre elles, Ford, Opel, Peugeot, Jeep, Fiat, Alfa Romeo, Abarth, Volvo, Kia, Hyundai, Nissan, Subaru, Mitsubishi, Renault, Dacia, BMW, Mini, Mazda, Toyota, Lexus, Jaguar o Land Rover, així com un total de 40 expositors directes, entre concessionaris i distribuïdors multimarca que han realitzat un gran esforç a apostar per la Fira del Vehicle Selecció Ocasió i oferir els seus majors descomptes al públic.

Un espai segur enfront del Covid19
D'altra banda, es dóna la circumstància que la Fira del Vehicle Selecció Ocasió serà -al costat del certamen professional de moda de comunió i cerimònia Dia Màgic by FIMI- el primer gran esdeveniment firal que se celebra en els grans recintes firals d'Espanya després de la pandèmia i, per a això, Fira València ha redoblat esforços per a garantir la seguretat d'expositors i visitants.
Així, seguint el Protocol de Seguretat posat en marxa per Fira València els visitants que acudisquen al Saló tindran tota la informació digitalitzada per a evitar el contacte en paper, diferents portes d'accés, controls de temperatura, punts de gel hidroalcohòlic i comptaran amb un sistema continu de ventilació dins dels pavellons per a garantir les màximes condicions d'higiene, entre moltes altres mesures.
L'atenció al client serà personalitzada per part de cada estand i concessionari i es disposaran de fins a dos pavellons perquè l'espai i els corredors permeten mantindre sense cap problema tant la distància social com un aforament el límit del qual se situarà en el 75%. La Fira, a més, ha dissenyat un recorregut d'entrada/eixida per a ordenar el flux de gent i ha disposat d'un espai mèdic exclusiu i reforçat per a atendre qualsevol circumstància.

Compra d'entrades online
Seguint l'aposta per la digitalització, la venda d'entrades serà exclusivament online a través del següent enllaç i s'aconsella de manera expressa als visitants i compradors que utilitzen aquest sistema de compra i accés per a evitar cues i contactes innecessaris, millorar l'accés i complir amb el Protocol de Seguretat. A més, la compra online té un preu de 3 euros per entrada individual i 5 euros per a l'entrada doble.
A més, la fira sortejarà diàriament una bicicleta elèctrica entre tots els compradors al certamen, per cortesia d'Amperbike. El saló també donarà l'entrada gratuïta a professionals vinculats a la lluita contra la pandèmia, com a sanitaris, membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, bombers, Protecció Civil i farmacèutics, tots ells prèvia acreditació professional.