L’Eset Ontinet rebia ahir al pavelló d’Ontinyent al Tabernes Blanques en un encontre on els aficionats al bàsquet d’Ontinyent tenien posades moltes expectatives en poder celebrar per fi una victòria del seu equip davant d’un rival que podria ser directe a la segona fase. Els resultats aconseguits i el joc desplegat pel ‘nou’ Eset feia pensar que podria arribar per fi eixe triomf, però els col·legials van disputar el seu pitjor partit en setmanes i van caure per 67-68.
L’inici dels de Nico Sánchez va ser molt dolent, fins al punt que el parcial inicial va ser de 3-11 favorable als visitants, un quart que finalment va acabar amb un curt 12-17 que ja mostrava que no anava a ser el dia dels blanc-i-blaus amb un 2 de 8 en tirs de tres punts. El segon quart, i més per demèrit del Tabernes Blanques que per mèrits propis els ontinyentins es van apropar guanyant el quart per 1 punt (20-19) per anar-se’n al descans amb la sensació que a pesar de jugar pitjor que mai estaven prop al marcador.
El tercer quart va ser encara pitjor que el primer, la tornada de vestidors no va anar bé a un Eset Ontinet que perdia balons i fallava tirs clars de forma sorprenent. Costava pensar que l’equip que estava jugant eixe encontre era el mateix que havia plantat cara als dos líders del grup, quedant-se prop de derrotar-los. El resultat al final del tercer quart era de -9 per als col·legials (46-55) ja que els visitants tampoc aconseguien marcar diferències.
L’últim quart semblava que la victòria anava a ser senzilla per als de Tabernes Blanques, ja que faltant sols 5 minuts els de Nico Sánchez perdien per 12 punts. Més tirats per la inèrcia dels últims encontre que pel joc desenvolupat, els col·legials van començar a apropar-se al marcador a pesar de continuar erràtics en el llançament exterior. Cada vegada que els visitants semblaven sentenciar, els locals tornaven a acostar-se i fins i tot van gaudir d’una última jugada per aconseguir l’empat. Amb 65-68 i 15 segons per jugar-se, els ontinyentins tenien possessió per empatar, però la jugada no va eixir com tenien previst. La pressió visitant a la línia de 3 punts va fer que després de quasi perdre el baló, Andy López anotara de 2 punts baix del tauler posant el 67-68, però amb sols 1.7 segons per jugar-se, un temps que no va ser suficient per recuperar l’esfèric ni per fer una falta que donara opcions a un llançament final a la desesperada.
Els màxims anotadors del partit van ser Kilian Riverol i Andy López, tots dos amb 16 punts. El pivot a més va acompanyar amb 5 rebots i 4 assistències les seues estadístiques per a anar-se fins als 22 de valoració.
El tècnic Nico Sánchez comentava que “el marcador no reflecteix el que ha sigut l’encontre. Els visitants han dominat tot el partit. Veient el resultat sembla que hem competit, però no”. Respecte als dos parcials durs que van provocar la derrota comentava que “no sabria dir en quin moment del partit he vist més perdut a l’equip perquè el tercer quart ha sigut dur, però des de l’inici ja se’ns han anat”.
El tècnic es mostrava crític ja que “en cap moment hem dominat cap aspecte del partit”, el qual considera que és una llàstima ja que “fins i tot no havent sigut un equip i sols amb el potencial que tenim i la inèrcia dels últims partits hem estat prop de guanyar”. A més finalitza afegint que “ja és una qüestió moral i no aconseguir posar-se al nivell d’exigència que requereix un encontre així”. Respecte a l’última jugada explicava que “ha sigut un despropòsit, però sols un més dels tants que ha hagut, sols que al ser la última es recorda més”, finalitzava Sánchez.