Molta expectació hi havia pel debut de l’Eset Ontinet en lliga Nacional aquesta temporada. Entrenador nou, l'exjugador ACB Saúl Blanco, un equip cridat a estar en la part alta de la classificació i a més amb gent de la casa, i un rival com l’històric CB Onil. Les expectatives del nou ESET eren altes, i als 6 minuts ja s'estaven complint (7-21).
El partit dels col·legials va ser ‘arrollador’, i el CB Onil en cap moment va tindre opcions reals de competir un encontre que al descans ja estava completament decidit amb el 30-58 que reflectia l'electrònic. Una defensa que va deixar als alacantins en 15 punts per quart i un atac demolidor que quasi doblegava els punts del rival.
En la segona meitat va haver-hi dos partits, el del tercer quart en el qual els col·legials van eixir amb el ritme dels primers 20 minutos i en els quals van tornar a passar per damunt de l'Onil (16-27), i un últim quart que va ser el més igualat, amb la relaxació evident del qual guanya per 39 punts faltant 10 minuts, i encara així els pupils de Saúl Blanco van aconseguir guanyar el parcial per 15-16 per deixar el definitiu 61-101.
No va poder ser millor perquè la primera presa de contacte de l'equip de Saúl Blanco en aquesta temporada 2021/22 de Nacional, en la qual l'objectiu s'espera que siga lluitar per retornar a l'equip a Lliga EBA en la pròxima campanya. La segona jornada enfrontarà als col·legials amb el Bany Orbezo Enguera Basket en el qual serà el primer duel oficial com a local del nou projecte ontinyentí enfront d'un rival, l'Enguera, que és una incògnita després d'ajornar el seu primer duel el passat cap de setmana.