El passat dissabte va ser un dia per anotar als llibres de la curta història de l’Ontinyent 1931. El Clariano acollia un encontre 6 mesos després de l’esclat de la pandèmia i del decret de l’estat d’alarma i ho feia sent el primer equip de la Comunitat Valenciana en permetre accés al camp a alguns aficionats.
Una gran prova la que tenia per davant un Ontinyent 1931 que s’enfrontava al Muro CF, un dels grans equips de Preferent i un dels màxims candidats a l’ascens a la Tercera Divisió aquesta temporada que ja comença. Precisament els murers van ser un dels equips que més tard va acabar la passada competició, en jugar la fase d’ascens.
Més enllà del resultat, la gran noticia va ser l’accés dels 400 espectadors que van poder vore en directe l’encontre. Per primera vegada a la Comunitat Valenciana es permetia als socis accedir al camp, i ho feien respectant totes les mesures de seguretat establertes, com la distància de seguretat i l’ús de la mascareta. A pesar que parcialment, va ser una de les grans imatges futbolístiques de l’any a Ontinyent, la colorida grada de tribuna.
L’altra gran imatge de la vesprada va ser la de l’equip. Un equip treballat, a pesar de dur pocs entrenaments, i que va posar en problemes a un Muro CF de categoria superior. Els del Comtat van eixir millor, creant ocasions als primers minuts, però sense encert en part per la gran defensa ontinyentina i en part per un gran Ivelin que va fer una bonica estirada. El partit va anar igualant-se fins que Kevin Llario va mostrar al públic del que es capaç al rebre la passada de la mort de Pablo Francés, altre dels fitxatges nous que va mostrar una gran imatge, anotant l’1-0.
La resposta del Muro va ser doble i als 10 minuts del gol ontinyentí va igualar Álex Torrella en un mà a mà amb Ivelin. Tan sols 3 minuts després Ramonet va fer el gran gol de la vesprada en col·locar amb rosca i ajustat una pilota que, després de colpejar el pal llarg, va acabar entrant a la porteria local.
Amb l’1-2 arrancava una segona meitat on les ocasions van ser molt menors. Els dos equips feien canvis i les grans notícies continuaven per als de La Vall d’Albaida. Primer amb la tornada al verd, 9 mesos després, del ‘Búfalo’ Mateo Sanchis i posteriorment amb ‘la perla del Clariano’, Víctor Fuentes, que tornava al camp al que tantes vesprades de glòria li ha donat.
El marcador no es va moure en la segona part i el Muro CF es va emportar la victòria en un partit que, més enllà de l’1-2, passarà a la història pel dia que un equip valencià va tornar a obrir les portes al públic després de la pandèmia.