L'Eset Ontinet debutava aquesta temporada 2019/20 després d'una setmana d'incertesa respecte al partit que deuria haver-los enfrontat al Benidorm en la primera jornada, i que finalment es va suspendre després què els de la Marina guanyaren un recurs i hagueren de ser admesos a lliga EBA.
Pel que fa al partit, l'inici va ser complicat, el Carolinas, un dels grans equips de la lliga que també debutava aquesta setmana, va començar millor que els ontinyentins, amb una pressió alta que va provocar varies pèrdues de baló i que van aprofitar a la perfecció per tancar guanyant els primers 10 minuts. La reacció no es va fer esperar, i quasi al final del segon quart, els de Nico Sánchez van encadenar un parcial de 15-0 que va trencar definitivament l'encontre.
La segona part va tornar a començar amb un parcial d'11-0 favorable als ontinyentins que van deixar l'encontre en una posició molt còmoda per a ells. Durant l'últim quart, els alacantins van tindre alguna ratxa de baixar de la barrera psicològica dels 10 punts, però els col·legials tornaven a augmentar-la per tindre un final de partit còmode sense haver de sofrir per aguantar la primera victòria.
Els grans artífexs del triomf, apareguent sobretot als citats parcials van ser Félix Climent i Andy López, que van aconseguir 22 punts, 8 rebots i 2 assistències; i 21 punts i 7 rebots respectivament. Joan Canalejas i Alberto Alemán van col·laborar amb 9 punts cadascun per certificar el primer triomf. Aquest diumenge els ontinyentins viatjaran fins a Mutxamel per enfrontar-se a l'Innova Mutxamel a partir de les 19:00 hores al poliesportiu municipal Els Oms.