L’Eset Ontinet va certificar, amb una gran remuntada, la seua presència en la pròxima fase d’ascens a Lliga EBA. En una jornada amb horari unificat els ontinyentins van aconseguir una espectacular remuntada per assegurar la participació, i dependre de si mateix per a jugar-la com a campions del Grup B a la fase regular, i en cas de guanyar l’última jornada, fer-ho com el millor equip de Nacional.
L’encontre va arrancar molt mal per als ontinyentins, que van veure com els locals s’escapaven fins als 15 punts en el primer quart, que va acabar amb el 25-12 favorable als alacantins. Durant el segon quart els de Nico Sánchez van ser capaços de frenar la sangria defensiva, però no estaven encertats en atac i tan sols van poder retallar 2 punts, deixant el 38-27 al descans.
L’eixida de vestuaris, que sempre ha sigut el pitjor enemic del conjunt blanc-i-blau aquesta temporada, va ser aquest cap de setmana el gran aliat, i els ontinyentins van aconseguir retallar les distàncies amb un espectacular joc defensiu que va deixar al Mutxamel en tan sols 11 punts en el tercer quart, pels 21 que els de Nico Sánchez van aconseguir. Amb un punt baix va arrancar l’últim quart, els 10 minuts amb més espectacle del partit, un intercanvi constant de colps que, amb un estel·lar Galarreta va caure a favor dels col·legials que van véncer tant el quart (22-25) com el partit 71-73 per signar la classificació a la següent fase. Els màxims anotadors dels blanc-i-blaus van ser Galarreta amb 28, Matarredona amb 11, Alberto Alemán amb 10 i Nacho Castelló, que tornava després de la sanció, amb 7.
El dissabte que ve a les 19:30 se celebrarà l’última jornada, també en horari unificat, que decidirà en quina posició la jugarà l’Eset Ontinet, que serà primer en cas de victòria.

Què juga ara l’Eset Ontinet?
Des del gran inici de temporada duem parlant de la fase d’ascens a EBA, que ara per fi s’ha fet una realitat, però... què és exactament? Els col·legials juguen ara una nova lliga de quatre equips, encara no saben els rivals, ja que dependrà de la classificació final en lliga, jugan el primer i el quart d’un grup davant el segon i el tercer de l’altre. Cal destacar que l’equip que juga com a primer d’un grup i el que ho fa com a segon comptaran amb 2 punts, mentre que els altres dos partiran amb 1. En cas de ser un dels dos millors del grup de la segona fase, que arrancarà el cap de setmana que ve, avançarien a un cap de setmana on es jugaria, en format ‘Final four’ la plaça ‘ascens a Lliga EBA.