Cada any hi ha una data marcada en roig en el Camp Municipal El Clariano, i no és altra que el derbi contra el CD Alcoyano. Enguany, a més, el derbi arriba en un moment crític en el qual els dos conjunts, sumits en la part baixa de la taula, necessiten els punts per a intentar escapar de l'embolic al qual es troben.
L'Ontinyent CF afronta el partit amb més urgències que el CD Alcoyano, situats en el lloc de promoció de descens amb 22 punts, tan sols 1 per damunt del descens directe i a 3 del cuer, mentre que per a dalt es troba empatat a punts amb el Badalona. El seu rival, el CD Alcoyano, està en la posició 13 de la taula, 2 punts per damunt dels de Vicente Parras que, en cas d'aconseguir la victòria, superarien en la classificació als alcoians.
Els últims resultats en els derbis són clars, des del retorn de l'Ontinyent a Segona Divisió B no s'ha vist un sol gol en els 3 encontres disputats, acabant 0-0 tots dos duels la passada campanya així com el que es va disputar en El Collao en la jornada 3.
Per al partit, que es disputarà en El Clariano el diumenge a les 17.15 hores de la vesprada, Parras no podrà comptar segur amb el lesionat Juan Calahorro, que va haver de ser substituït en el minut 5 en Castalia i que estarà de baixa unes 6 setmanes per un esquinç en el genoll. La resta de la plantilla estarà a la disposició del tècnic il·licità per al derbi de necessitats.
El partit del diumenge pot suposar la volta al Clariano de dos futbolistes que van fer les delícies de la graderia la passada campanya, els migcampistes Alberto Rubio i Michael Anaba. En el cas del primer, encara que ha anat perdent força en l'equip amb el pas de les jornades, sol ser recurrent per a Vicente Mir, mentre que Michael Anaba, després d'unes primeres 15 jornades inèdit ha anat acumulant minuts en els últims partits, encara que no ha estrenat titularitat amb el conjunt de 'La Moral'.