El passat diumenge va tindre lloc la Volta a la Comunitat Valenciana Femenina en la seua edició 2020. La prova d'un dia, de 97.7 km, va tindre lloc entre les localitats de Paterna i València, i en ella va participar la ciclista ontinyentina Sofía Rodríguez, que ja va deixar a un costat la bici de ciclocròs i va agafar la de ruta.
La cursa es va decidir a un multitudinàri sprint final on ningú va poder amb una de les grans candidates al triomf, Marta Bastianelli, que es va alçar campiona d'aquesta edició.
Per trovar a la primera espanyola hi ha que llegir el nom de la ontinyentina Sofía Rodríguez, que a pesar de estar fent el seu debut esta temporada al ciclisme en ruta, va aconseguir finalitzar en la posició 15.
L'ontinyentina es mostrava "molt contenta, ja que era la meua primera carrera de la temporada junt al meu equip i tenia molta il·lusió per començar". Quan a si podia afectar-li que fora la seua primera prova en ruta, comenta que "era conscient que venia del ciclocròs pel que estava bé de forma", al que "si sumes que ja coneixia una gran part del circuit que es per on realitze els meus entrenaments em va permetre aconseguir eixa posició per entrar a l'sprint i acabar al lloc 15".
Per finalitzar, la ciclista espanyola de moda comenta que "toca seguir així durant tota la temporada junt a cadascuna de les meues companyes d'equip".