Ahir acabava la primera fase de Lliga EBA per a l’Eset Ontinet, una primera fase molt complicada, amb moltes circumstàncies negatives i molts canvis que van dificultar a l’equip, però que ha tingut un final per a somniar amb la victòria davant de l’UPB Gandia per 75-73 en un final de bojos.
L’encontre començava mal per als col·legials que des de l’inici es van veure per darrere en el marcador degut sobretot a l’encert des del perímetre dels de La Safor que van agafar un avantatge de 8 punts ben prompte, per finalitzar després amb 12-18 el primer quart. Al segon, com ve sent habitual, va arribar la reacció de l’Eset Ontinet, que va aconseguir guanyar el parcial i col·locar al descans un 32-34.
La bogeria va arribar a la segona part. Els visitants van començar el tercer quart prement l’accelerador i allunyant-se al marcador, arribant a deixar un +12 per als de Gandia en el primers minuts de la tornada de vestidors. Els locals van reaccionar i amb encert des de l’exterior i un gran Matías es van apropar al marcador fins al punt que es van situar a 1 al finalitzar el quart.
Amb 51-52 al marcador començava l’últim quart, el decisiu, i on l’Eset es jugava mitja permanència. Un bon inici dels valldalbaidins els donaria el primer +4 a favor dels de Nico Sánchez, però una polèmica decisió arbitral va tornar als de Gandia al lideratge. Matías Boho, que va ser el gran protagonista, va aguantar les envestides visitants provocant així que el partit no es trencara. A falta de 2 minuts va arribar una de les jugades clau, amb l’encontre empatat i 2 segons de possessió, Kilian va anotar un triple espectacular que va posar en peu a un pavelló que tornava a tindre gent després de mes i mig.
Encara quedava el més dur. Els ontinyentins van posar el +6 a falta d’un minut, semblaven sentenciar, però dos pèrdues de baló en atac i l’encert dels saforencs va deixar l’empat a 73 després d’un parcial de 0-6. A falta de 8 segons per a la conclusió, Matías Boho va rebre una falta personal, va anotar els dos tirs i va posar el 75-73, però la possessió era visitant. L’UPB Gandia va llançar dos triples per a guanyar, un d’ells sobre la botzina, però no van entrar i l’equip sènior del Martínez Valls aconseguia la seua segona victòria.
Així doncs la permanència, que continua sent complicada, està un poc menys lluny ja que aquesta derrota condemna també al Gandia a evitar el descens. Els de Nico Sánchez avancen 2-6 a la segona fase i deuen evitar alguna de les 5 últimes places. La victòria va estar guiada per Matías Boho, amb 23 punts i una sèrie de tir de 10 de 15 per a 24 de valoració. Va acompanyar a Boho, sobretot en els moments més complicats, Alberto Alemán amb 13 punts i 3 de 5 en triples.