Si l'any passat l'impacte de la cancel·lació de les Festes va ser sonat, enguany tota la ciutat ha assumit que serà impossible que se celebren Festes tal com se celebraven fins al 2019. Ara bé, si l'evolució de la pandèmia és l'esperada i el procés de vacunació segueix avant, no està descartat que es puguen organitzar determinats actes.
Segons explica el president de la Societat de Festers, Vicente Pla Vaello, han sol·licitat a la conselleria de Sanitat celebrar una reunió res més acabe la vigència de l'actual estat d'alarma, el pròxim dia 9 de maig. Si bé encara no tenen data, esperen poder celebrar aquesta reunió amb els responsables autonòmics de sanitat entre el 10 i el 15 de maig, per a conéixer de primera mà quin tipus d'actes estarien permesos, i baix quines condicions.
La trobada amb la conselleria l'han cursat conjuntament les entitats festeres d'Ontinyent, Alcoi, Villena i Elda, que són les quatre grans poblacions que no formen part de la UNDEF.
Aquesta reunió s'espera que siga la que establisca “el marge que hi ha per a organitzar actes”, explica Vicente Pla. Per tant, fins que Sanitat no es pronuncie el que hi ha són idees i desitjos, però “no volem alçar falses expectatives”, explica el president de la Societat de Festers.
Afig Vicente Pla que la Festa “no és només la Setmana Gran”, en referència als actes més multitudinaris, sinó que en la Festa “també hi ha molts altres actes les setmanes anteriors, com els sopars, per exemple”. Respecte a si la Societat de Festers editarà enguany un programa-revista, Vicente Pla explica que la decisió encara no està presa.